loading
close
SON DAKİKALAR

Karlov suikasti davası başladı

Karlov suikasti davası başladı
Tarih: 08.01.2019 - 08:30
Kategori: Gündem

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastine ilişkin 13’ü tutuklu 28 sanık hakkında açılan dava başladı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hasan  Tunç, Hüseyin kötüce, Mustafa Timur Özkan, Ramazan Yücel, Ufuk Gül, Vehbi Kürşad  Akalın, Ayşe Söğüt, Sercan Başar ve Şahin Söğüt, tutuksuz sanıklar Bilal Dereli,  Doğukan Söylemez, Kadir Şamlı, Oğuzhan Öztürk, Sefa Kurnaz, olay sırasında  yaralanan Anıl Değer ve Leyla Gündoğan Karadağ ile sanık avukatları katılıyor.

Tutuklu sanıklar Ahmet Kılınçarslan, Hayreddin Aydınbaş, Kaan Bülbül  ve Salih Yılmaz'la ise duruşmada video konferans sistemi üzerinden bağlantı  kuruldu. Bir grup yabancı basın mensubunun da takip ettiği duruşmada, hazır  bulunanların tutanağa geçirilmesinin ardından sanıkların kimlik tespitlerine  başlandı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016'da  katıldığı sergide polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın silahlı saldırısı sonucu  hayatını kaybetmiş, Altıntaş da polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olaya ilişkin soruşturma sonucunda FETÖ elebaşı Gülen'in de arasında  bulunduğu 28 kişi hakkında dava açılmıştı. İddianamede Gülen ile birlikte 16  sanığın suikastla doğrudan bağlantıları ortaya konurken, "anayasal düzeni ortadan  kaldırmaya teşebbüs" ve "terör amacıyla tasarlayarak öldürme" suçlarından ikişer  kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanında, "terör amaçlı tasarlayarak  öldürmeye azmettirme" ve "terör amaçlı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından  çeşitli sürelerle hapis cezasına çarptırılmaları istenmişti.

Soruşturma kapsamında ulaşılan ve biri suikastçı Altıntaş'ın örgüt  içindeki "öğretmeni" Şahin Söğüt'ün eşi Ayşe Söğüt'le İzmir Polis Meslek  Yüksekokulundaki eğitimi sırasında Altıntaş ile aynı "örgüt hücresi"nde yer  aldığı kaydedilen 12 şüphelinin ise cinayetle doğrudan ilişkileri açığa  çıkartılamazken, FETÖ üyesi oldukları belirlenerek "silahlı terör örgütüne üye  olmak" suçundan 7 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep edilmişti.

Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları