loading
close
SON DAKİKALAR

Kars Belediyesi çalışanlarının maaş hesaplarına haciz konuldu

Kars Belediyesi çalışanlarının maaş hesaplarına haciz konuldu
Tarih: 30.11.2019 - 12:25
Kategori: Gündem

31 Mart yerel seçimlerinde MHP'den HDP'ye geçen Kars Belediyesi’nde önceki dönem usulsüz iş yapan ve taahhüt ettiği işleri de teslim etmeyen kişiler, belediyenin hesabında bulunan işçilerin maaşlarına haciz koydurdu.

Kars Belediye Başkanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. 

Belediyenin açıklaması şöyle: 

"Yönetimimizi göreve geldiği Nisan ayından itibaren, çalışanlarımızın önceki dönemden ödenmeyen 3 aylık birikmiş maaşlarını yaşanan tüm maddi zorluklara rağmen ödemesini gerçekleştirerek, emekçi mağduriyetini giderip var olan farkı kapatmıştır. Fakat daha önceki dönemde belediyeye usulsüz biçimde iş yapmış ve resmi olarak yerine getirmesi gereken teslimi gerçekleştirmediği tarafımızca kanıtlanan Gökhan Yılmaz ve Azerhan Mutluer isimli kişilerin çalışanlarımızın bu ayki maaş hesaplarına banka üzerinden haciz koydurmaları sebebiyle ilgili maaş ödemesi yapılamayacaktır. Kamuoyuna duyurulur."

Ayhan Bilgen: Yasa açıkça maaş hesabına haciz konamaz diyor...

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de yaptığı açıklamada, "Ne pahasına olursa olsun işçinin alınterini Kars'lının hakkını kimseye yedirmeyecek yapılmamış yollar için ödemeye izin vermeyeceğiz. Yasa açıkça maaş hesabına haciz konamaz diyorken buna göz yuman yargı etkin yolsuzluk soruşturması için niye hızlı hareket etmiyor?" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları