loading
close
SON DAKİKALAR

'Karşıyaka'yı il yapacaklar' iddiası!

'Karşıyaka'yı il yapacaklar' iddiası!
Tarih: 06.06.2012 - 10:56
Kategori: Yerel

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı,AKP Hükümeti’nin İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ni il yapma planı olduğunu öne sürdü...

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Manisa’da, büyükşehir süreciyle ilgili verdiği konferansta AKP Hükümeti’nin İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ni il yapma planı olduğunu öne sürdü.



CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Manisa’da büyükşehir belediyesi olma süreci öncesinde konferans verdi. Manisa Pazarcılar Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, il ve ilçe başkanları ile büyükşehir yasası ile kapanacak beldelerin CHP’li başkanları katıldı.



Günaydın, konferansta AKP'nin İzmir’in ilçesi Karşıyaka’yı 82’nci il yapma planı olduğunu öne sürdü. AKP'nin bu konu üzerinde çok gizli bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Günaydın, "Karşıyaka İzmir’in en gelişmiş ilçesi. AKP Hükümeti, yerel seçimlerde İzmir’i daha kolay ele geçirebilmek için böyle bir plan yapıyor. Karşıyakasız İzmir’i daha kolay ele geçirebileceklerini düşünüyorlar" dedi.



Ters teper

 

Karşıyaka’nın ayrılmasıyla, AKP’nin İzmir’de oy oranını yükseleceğine inandığını iddia eden Günaydın, "Daha önce de kazanacaklarını düşünerek, bazı belediyeleri böldüler. Yeni belediyeler yarattılar. Ancak planları tutmadı ve yeni yaratılan belediyelerde kaybettiler. Bu plan her zaman ters teper" diye konuştu.



Günaydın, belde belediyelerin kapanması konusunda da kararların masa başında alınamayacağını vurguladı. AB ülkelerinde belde belediyelerin kapatılması için, beldede referandum yapıldığını örnek gösteren Günaydın, "Türkiye’de de böyle yapmalıyız. Büyükşehir belediyesi ile kapanması söz konusu olan beldelere sandığı koyup referandum yapılmalı, buradan çıkacak karara göre hareket edilmelidir" dedi.



Gökhan Günaydın, büyükşehir yasası ile kentlerin büyük değil, bütün şehir olacağını, ancak bunun merkezden uzak beldelere ve mahallelere hizmet götürülmesini çok zor olduğunu sözlerine ekledi.

 

Vatan

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları