loading
close
SON DAKİKALAR

Kartal Belediyesi ve Tüm Yerel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Kartal Belediyesi ve Tüm Yerel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
Tarih: 20.07.2018 - 17:38
Kategori: Sendika

Kartal Belediyesi ve Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kartal Belediyesi ve Birleşik Kamu İş’e bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) düzenlenen törenle imzalandı. Sözleşme kapsamında sosyal haklar ile ilgili iyileştirmeler de yapıldı.

Kartal Belediye Hizmet Binasında gerçekleşen ek sözleşme imza törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran, Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık, Tüm Yerel-Sen İstanbul 1’nolu Şube Başkanı Burak Uzuntaş ve yönetimi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri ve çok sayıda Kartal Belediyesi çalışanı katıldı.

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran yaptığı konuşmada “Burada Şube Başkanımız Burak Uzuntaş, yönetimi ile birlikte bir çalışma yürüttü. Yapılan çalışmalar sonucu Kartal Belediyesi’nde yetkili sendika, Tüm Yerel-Sen oldu. Biz burada örgütlenmemizi yaklaşık üç yıldır sürdürmeye çalışıyoruz. Yetkili sendika olduğumuzda memuru çok daha mutlu edecek bir sözleşme yapacağız ideası ile yola çıktık. Nitekim bu gerçekleşti. Burada öncelikle yöneticilerime, yöneticilerimin yanında tüm Kartal Belediyesi memur çalışanlarına ve Kartal Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapacağımız sözleşmenin çok daha iyi olacağını söylemek istiyorum. Hepinize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık da “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ben bir önceki dönem Eğitim- İş Sendikası’nın Genel Başkanıydım. O dönemde Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, bizlere önemli katkılarda bulundu. Bugün konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız için yine Başkanımızdan destek görüyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı Cumhuriyet kazanımlarından asla taviz vermeyen kamu çalışanlarıyız. Bugün Cumhuriyet’in kazanımları bir bir ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Ama bir avuç kamu emekçisi, iktidara karşı mücadele etmeye çalışıyor. Cumhuriyet değerlerini koruyan ve korumak için mücadele eden arkadaşlarımızın hepsini saygıyla selamlıyorum. Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen saygıdeğer Başkanıma da teşekkür ediyorum. Yeni sözleşmeniz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise şunları söyledi:

“Bir kere şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bu kurumun yöneticisi olarak sendikanın el değiştirmesi ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmam söz konusu değildir. Ben başka sendikalara müdahale ederim; ama buradaki herhangi bir sendikanın üyelerinin başka bir sendikaya geçmesi ile ilgili bir çalışmanın içine girmem. Buradaki iş barışı ve iş anlayışı ile ve sendikalaşma süreci ile tamamen ayrı. Birinde genel tercihim savunduğum ilkeler doğrultusunda yol almaktır. Diğerinde ise zaten kurumun başındayım. Bu kurumun sosyal ve siyasal politikasını ben belirlerim. Arkadaşlarım da belirlenen politika doğrultusunda yol alır. Geçenlerde dünya kupası maçları oynandı. Japonya 2-0 galipken 3-2 mağlup oldu.  Galip olan takım, nasıl mağlup olduğuna bakacak. Mağlup olan takım da maçı nasıl çevirdiğini nasıl galip olduğunu düşünecek. Dolayısıyla bir önceki sendika, oturacak -ben niye kaybettim yetkiyi- diyecek. Bu sendika da ben nasıl kazandım öbürleri nasıl kaybetti diyecek. Onların yaptığı yanlışları ben yapmayayım diye uğraşacak. Bazı hak ve kazanımlar var, hayırlı olsun. Bütçemizin el verdiği ölçüde destek vermeye çalıştık; ama Türkiye ekonomik olarak da siyasi olarak da sıkıntılı bir sürece girmiştir. O süreci iyi okumak lazım. 100 yıl önce ümmetten bireye geçen bir toplum, şimdi tekrar yön değiştirmek üzere. Bu ülkenin okumuşları bilhassa eğiticileri düşünmeli. Sonuçta bugün ülkeyi yönetenler de bu eğiticilerin elinde eğitildi. Demek ki biz Cumhuriyet’in kazanımlarını çok iyi anlatamadık. Çok hazıra konduk. Türkiye, dünyadaki demokrasi adına kadınların ilk seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu ülkedir. Bu ülkede kadınların yönü başka istikametteyse; biz ne Cumhuriyet’i algılamamışız, ne de Atatürk’ü... Ne de dünya siyasetini... Dolayısı ile bugün hem güzel bir gün, hem de gelecek açısından sıkıntılı bir gün. Atatürk diyor ki "Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben umudumu hiçbir zaman yitirmedim".  Siz de umudunuzu her şeye rağmen kaybetmeyin. Hepinize hayırlın olsun diyorum. Teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından imza törenine geçilerek ek sözleşme imzalandı, ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran, Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık, Tüm Yerel-Sen İstanbul 1’nolu Şube Başkanı Burak Uzuntaş’ı makamına kabul etti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları