loading
close
SON DAKİKALAR

Kartal 'bir-bir' Eriyor

Kartal 'bir-bir' Eriyor
Tarih: 11.03.2012 - 20:09
Kategori: Spor

Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta maçında Beşiktaş, Orduspor deplasmanında konuk oldu.

Hector Cuper göreve geldikten sonra sahasında mağlup olmayan Orduspor, evindeki 5 maçlık galibiyet serisini Beşiktaş'a karşı da devam ettirmek istiyordu. Ligde oynadığı son yedi maçta yalnızca bir galibiyet alan Beşiktaş ise, Orduspor'u mağlup ederek play-off hedefini sürdürmek ve Atletico Madrid maçı öncesinde moral bulmak amacındaydı.

Siyah-beyazlılarda süresiz olarak kadro dışı kaldığı iddia edilen Ricardo Quaresma kadroda yer almıyordu.

Mücadeleye daha etkili başlayan taraf Orduspor’du. Ev sahibi takım Culio sol kanadı çok etkili kullanırken Arjantinli’nin etkili atakları Beşiktaş kalesini oldukça zorladı. 12. dakikada Culio’nun kornerinde Sedat yay üzerinden nefis bir vuruş yaptı ancak Rüştü tecrübesini konuşturdu.

Beşiktaş devre boyunca ilk ve tek tehlikeli pozisyonunu 28. dakikada Fernandes’in çok etkili serbest vuruşuyla bulurken, 31’de ev sahibinde Culio’nun net vuruşunda Rüştü adeta uzadı ve topu çıkarmayı başardı..

45. dakikaya kadar nefis bir maç çıkaran Rüştü bu dakikada adeta kariyerinin bir özetini çıkardı. Culio’nun uzun pasında zamanlamasız bir çıkış yapan tecrübeli kaleci topa dokunamadı. Ali Çamdalı’nın sektirdiği topta Stancu boş kaleye kafayı vurdu ve ilk yarının skorunu ilan etti: 1-0.

İkinci yarıya Beşktaş Holosko-Edu değişikliği ile başlasa da Brezilyalı futbolcu da siyah-beyazlı takımda uzunca bir süre topla buluşamadı. Özellikle devrenin başında iki takım da oyunu orta sahada kabul ederken Orduspor kontratakları hiç etkili olmadı.

Hiç beklenmedik bir anda 70. dakikada sahneye Edu çıktı. Ceza sahası dışında topla buluşan Brezilyalı bomboş pozisyonda inanılmaz bir vuruş yaptı ve skoru eşitledi. 73. dakikada Manuel Fernandes'in enfes ortasında ise Sidnei zoru başararak kale ağzından topu üst direğe nişanladı.

Bu dakikadan sonra orta sahalar tamamen düşerken iki takım da çok tehlikeli pozisyonlar buldu. Ancak skor değişmeyince mücadele de 1-1 sona erdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları