loading
close
SON DAKİKALAR

Kartal'da dur durak yok

Kartal'da dur durak yok
Tarih: 30.05.2012 - 12:00
Kategori: Spor

Eurochallenge ve Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş, Play-Off finaline de hızlı başladı...

Beko Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi ilk maçında Beşiktaş Milangaz, Anadolu Efes’i 82-75 yenerek, seride 1-0 öne geçti. Karşılaşmaya iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, boyalı alanda bulduğu basketlerle 3. dakikada 6-2 öne geçti. Anadolu Efes, Doğuş, Savanovic ve Kerem Tunçeri’nin basketleriyle rakibine karşılık vererek, 6. dakikada üstünlüğü ele geçirdi: 11-8. Ancak daha sonra yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen Anadolu Efes karşısında Serhat, Ersin ve Hawkins ile 12-0’lık seri yakalayan Siyah-Beyazlı takım, 9. dakikada 9 sayılık (11-20) farka ulaştı. Kerem Gönlüm’ün son dakikadaki basketlerine engel olamayan Beşiktaş Milangaz, ilk periyodu 20-15 önde bitirdi. İkinci periyodun ilk bölümlerinde Anadolu Efes, hızlı hücumlarla bulduğu basketlerle oyunda dengeyi sağlamaya çalıştı, ancak Beşiktaş Milangaz, Erceg ve Kartal’ın basketleriyle farkı koruyup, soyunma odasına 36-30 önde gitti.

Fark 16 sayı oldu
Maçın ikinci yarısına iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, hücumda çok kötü bir mücadele ortaya koyan Anadolu Efes karşısında, Hawkins, Arroyo ve Ersin’in kaydettiği basketlerle 27. dakikanın hemen başında farkı 16 sayıya (37-53) çıkardı. Rakibinin alan savunması karşısında boyalı alanı kullanmakta zorlanan Anadolu Efes, dış atışlarda Kerem Tunçeri, Lafayette ve Cenk ile ürettiği basketlerle farkı kapatmaya çalışırken, Beşiktaş Milangaz da dış atışlarda Arroyo ve Erceg ile skor üretti ve son çeyreğe 62-53 önde girdi. Son periyodun ilk bölümlerinde etkili bir mücadele sergileyen Anadolu Efes, pota altında Kerem Gönlüm ve Barac, dış atıştan da Sinan ile kazandığı sayılarla 36. dakikada farkı 4 sayıya (64-68) indirdi. Oyun disiplinini bozmayan Beşiktaş Milangaz, Hawkins ve Arroyo ile bulduğu basketlerle son iki dakikaya 72-66 önde girdi. Anadolu Efes, Barac’ın üst üste kaydettiği iki basketle bitime 53 saniye kala farkı 2 sayıya (70-72) düşürürken, Siyah-Beyazlılar oyunun kontrolünü tekrar eline geçirip salondan 85-72 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.

Kırılma anı
39.07 dk.
Skor 70-72’yken Beşiktaş topu çıkarıyordu. Kerem’in, Hawkins’e yaptığı faul sonrası zaten skor bulmakta güçlük çeken Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürülmüş oldu.

Maçın adamı
Mensah Bonsu
Beşiktaş Milangaz’ın yıldızı Mensah
Bonsu, 7/9 isabet oranı ile 18 sayı üretirken, 7 ribaunt aldı. Bonsu 3 de blok yapıp savunmaya da önemli katkı yaptı.

Maçın istatistiği
17/18 serbest atış
Beşiktaş kendisi için son derece önemli maçı kazanıp saha avantajını eline geçirirken, kullandığı 18 serbest atışın tam 17’sini sayıya çevirip ne kadar konsantre olduğunu gösterdi

Maçtan notlar
* Final serisinin ilk maçında karşılaşmanın hakemlerinden Recep Ankaralı sakatlık geçirdi. Sırtındaki sakatlığı devre arasında soyunma odasında tedavi edilmeye çalışılan Ankaralı ve diğer hakemler ikinci yarıya gecikmeli olarak çıktı.

* Anadolu Efes’te Tarrence Kinsey’in ilk periyotta 7. dakikaya gelinirken bir pozisyonda kaşı açıldı. Soyunma odasında kaşına 5 dikiş atılan Kinsey, 13. dakikadan itibaren yeniden oyuna girdi.

* Siyah-Beyazlı ekibe ayrılan bölümün dışındaki tribünlerde de Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu görüldü. Beşiktaşlı taraftarların bulunduğu tribünlerin önünde güvenlik ekipleri önlemler aldı.

* Beşiktaşlı oyuncular, zafer sonrası soyunma odasına giderken tribündeki taraftarlarına üçlü çektirip galibiyetin coşkusunu paylaştı.

* Final serisinin ikinci maçı yarın yine Sinan Erdem’de oynanacak. Anadolu Efes’in ev sahibi olduğu mücadele saat 19.00’da başlayacak.

‘Daha farklı kazanabilirdik’
Beşiktaş Milangaz’ın başantrenörü Ergin Ataman, rakiplerinden daha iyi oynayarak ilk maçı kazandıklarını ifade etti. Ataman, “Anadolu Efes tam saha pres yapan, ikili-üçlü adam sıkıştırmalarıyla normal düzenin dışına çıkartan bir tarzda oynuyor. Ancak yine de daha iyi oynayan taraf bizdik. Maçı daha da farklı kazanabilirdik” dedi.

Zouros: Çok kötü oynadık
Anadolu Efes’te başantrenör Ilias Zouros, kötü bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi. Zouros, “Öncellikle Beşiktaş’ı tebrik ediyorum, galibiyeti hak ettiler. Biz çok kötü oynadık. Özellikle oyunun defansif yönünü kötü oynadık. Bugün olmak istediğimiz gibi değildik. Bu sadece ilk maçtı. Bu maç bitti, önümüzdeki maçları düşüneceğiz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları