loading
close
SON DAKİKALAR

Kartal'da 'internetin çocuklar üzerindeki zararlı etkileri' konulu seminer düzenlendi

Kartal'da 'internetin çocuklar üzerindeki zararlı etkileri' konulu seminer düzenlendi
Tarih: 08.11.2019 - 10:43
Kategori: Yerel

Gazeteci-yazar İsmail Polat, Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde internetin çocuklar üzerindeki zararlı etkilerini anlattı.

Kartal Kent Konseyi Başkanı Türkan Kurtulmaz Öztürk, Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Işıkdağ, Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı Selim Akdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldığı seminerde ebeveynleri çocuklarının sanal ortamda karşılaşacağı risk ve tehlikelere karşı uyaran Polat, internete yüklenen herhangi bir bilginin silinse bile mutlaka bir yerlerde arşivlendiği bilgisini verdi.

Çocukların bilgisayarı belirli kurallar dâhilinde kullanması gerektiğini ve mümkünse salon gibi ortak alanlarda bulunulmasını tavsiye ederken takipçi sayısını artırmak için tanımadığı insanlar ile arkadaş olan çocukların tacize ve başka kötü niyetli kişilere açık hedef  hale geldiğinin altını çizdi.

Anne ve babaların mutlaka sosyal medya hesaplarının da  olması gerektiğini ve çocukları ile sosyal medyada da arkadaş olmalarını tavsiye eden Polat, yaşanmış olaylardan da örnekler verdi.

Konunun hukuki yönleri ile ilgili  Avukat Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit, Bilişim suçları alanına giren konular ile ilgili kısa bir bilgi vererek  kanunlarında sosyal medyada işlenen suçlara göre yeniden şekillendirildiğini bilgisine vurgu yaptı.

Etkinliğin sonunda İsmail Polat’a Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına çiçek takdim edildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları