loading
close
SON DAKİKALAR

Kartal’ın kanadını zam kırdı!

Kartal’ın kanadını zam kırdı!
Tarih: 12.02.2012 - 00:32
Kategori: Spor

Kombinede Beşiktaş'ın yüzde 10 kaybı var

Sezon başlamamasına rağmen şike operasyonlarıyla sarsılan Türk futbolunda 4 büyük takımın kombine satışları geçen yıla göre yüzde 28 artarak 74 bin 800'e ulaştı. Geçen yılı şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin satışları 30 bin 200 adetle bu yıl 2008 yılında Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığı rekor yılına yaklaştı. Yeni stadına geçen Galatasaray'da 28 bin kombine satılırken, son dakikada Şampiyonlar Ligi vizesi alan Trabzonspor da 13 bin kombine sattı. Geçen yıl 13 bin 700 ile rekor sayıda kombine satan Beşiktaş'ın bu yılki satışları ise 10 bin düşüşle 3 bin 700'de kaldı. Önümüzdeki hafta son bulacak satışlarla birlikte toplam kombine satışının 80 bini bulması bekleniyor.

TARAFTAR KOMBİNESİNİ GERİ VERMEK İSTEMEDİ!
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, bu yıl taraftarın ilgisi sayesinde kombine satışında rekor kırdıklarını ifade ederek, “3 Temmuz öncesinde bu sayıya ulaştık. Belirsizliğe rağmen taraftarlarımızın hiçbirisi kombinesini geri vermek istemedi. Taraftarımız takımlarına tam anlamıyla sahip çıkmayı bildiler” diye konuştu. Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk ise TT Arena'da başlayacakları ilk sezonda 20 bin 500 kişisi normal olmak üzere toplamda 27 bin 900 adetlik kombine satışına ulaştıklarını ifade etti.

EURO KURU ARTTI, KOMBİNELER ZAMLANDI!
2010'da 14 bine yakın kombine satan Beşiktaş'ın bu yıl 3 bin 750'de kalmasını değerlendiren kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç Soğancıoğlu, “Sene başında 10 bin kombine satış ve 16 milyon liralık gelir hedefimiz vardı. Ancak şimdiye kadar bu satışla 8.4 milyon liralık ciro gerçekleştirdik” dedi. Transferlerin Euro olması nedeniyle kurdaki artışın kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Soğancıoğlu, “Kombine fiyatlarında yüzde 20'lik artışa gittik. Bu nedenle taraftar tepki gösterdi. Ancak bilet satışıyla bunu telafi edebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Bu yıl ilk kez uygulanacak play off sistemiyle taraftarların daha fazla maç izleyeceklerini ifade eden Soğancıoğlu, şöyle devam etti: “Bu yıl maç sayısı artacak. Beşiktaş'ın potada olacağı düşünülürse taraftarlarımız daha fazla maç seyredeceklerdir. Bilet fiyatlarına yüzde 20'lik zam yapılacağı da düşünülürse kombine almalarını davet ediyoruz.” Alınan bilgilere göre kulüp yönetiminin VIP tribünler ile aynı görüş açısını düşünerek kapalı tribünlerin fiyatını belirlemesi Beşiktaş taraftarının tepkisini çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları