loading
close
SON DAKİKALAR

Kartallı çocuklardan coşkulu 23 Nisan kutlaması

Kartallı çocuklardan coşkulu 23 Nisan kutlaması
Tarih: 24.04.2018 - 11:40
Kategori: Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kartal’da bu yıl da coşkuyla kutlandı. Kartal Belediyesi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kartallı çocuklar için renkli ve eğlenceli bir kutlama programı düzenledi...

Kartal Meydanı’nda yapılan kutlama programına ek olarak ilçe genelinde 7 ayrı mahallede de sokak şenliği yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kreş öğrencileri, düzenledikleri gösterilerle izleyenlerin hayranlığını kazandı.

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Av. Hüsnü Yeşilyurt, Mustafa Fehmi Okay, Ali Apaydın, Gökhan Yüksel, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Nas, CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Erdoğan Demir, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerinin Yöneticileri, Kartallı Mahalle Muhtarları, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kemal Aslan ile diğer kurum ve kuruluşların yöneticileri, Kartallı çocuklar ve aileleri katıldı. Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından kalabalık, saat 11.00’da Neyzen Tevfik Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Kartal Meydanı’ndaki kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Kartal Belediyesi olarak Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda 1 olan kreş sayısını 14’e çıkarttık.”

Çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, "Çocuklar, bayramınız kutlu olsun. Cumhuriyet, halkın kendi özgür iradesiyle kendini yönetmesidir. 23 Nisan, Cumhuriyet’in demokrasiyle taçlandığı gündür. Her yıl bu etkinliklerin daha coşkuyla kutlanmasını sağlayan değerli Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da bulunmadığı için bu programa katılamadı; ama ruhuyla, heyecanıyla aslında kendisi de bizimle beraber. Sizlere sevgi ve selamlarını iletiyorum. Yaklaşık 100 yıl önce dünya krallıklar, imparatorluklar dünyasıydı, sonrasında çıkan büyük dünya savaşında herkes yerini aldı. Bizleri yöneten Osmanlı İmparatorluğu da savaş sonuçlarına göre yenik sayıldı. Osmanlı’nın çöküşüyle birlikte yedi düvele başkaldıran, Samsun’da güneş gibi doğan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Amasya Genelgesi ile Erzurum ve Sivas Kongrelerini düzenleyerek 1920’de halkın iradesine dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurdu. Ve dedi ki -ülkemize saldıran düşmanları yok edeceğiz, ülkemizden atacağız ve halkın iradesini egemen kılacağız.- Osmanlı İmparatorluğu neden çöküşe geçti? Çünkü teknolojiyi izleyemedi, Sanayi Devrimi’ni izleyemedi, endüstriyi izleyemedi ve çöküşe geçti. Cumhuriyet’i kuran Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak seçildi ve seçildikten sonra yedi düvele karşı koyup düşmanı ülkemizden atarak bağımsızlığımızı ilan etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı bayram olarak çocuklara hediye etti. Bizler de Atatürk’ün izinde, onun ışığında, gösterdiği yolda ve ilkeleri doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz. Çocuklar bu ülkenin temeli, geleceğidir. Kartal Belediyesi olarak Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda 1 olan kreş sayısını 14’e çıkararak çocuklarımızı onun ilke ve hedefleri doğrultusunda yetiştiriyoruz. Hem bedensel hem zihinsel gelişimlerine destek oluyoruz ve çocuklarımız Atatürk’ün yolunda özgür bireyler olarak yetişiyor. Tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, herkese sevgi ve saygılar diliyorum.” dedi.

Kreş Öğrencileri, Gösterileriyle Herkesi Büyüledi

Kartal Belediyesi Kreşlar Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleşen kutlama programında, Kartal Belediyesi’nin ilçede hizmet veren kreşlerinde eğitim-öğretim gören öğrencileri, Kartal Meydanı’nda gerçekleştirdikleri gösterileriyle izleyenleri adeta büyüledi. Kutlamalarda, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay ve Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar da gün boyunca etkinlik alanlarını gezerek çocukların yanında oldu. Cumhuriyet 2 Kreşi, bando takımı gösterisi ve işaret dili ile Saygı Duruşu İstiklal Marşı gösterisini sunarken, Hürriyet Kreşi öğrencileri, Atatürk Rondu gösterisi yaparken Merkez, Kordonboyu, Begüm Yavuz, Cumhuriyet1, Cumhuriyet2, Hürriyet, Soğanlık ve Soğanlık Yeni Mahalle Kreşlerinin öğrencileri de özel cimnastik gösterileri ile kutlamalara renk kattı. Merkez Kreş öğrencileri, folklor potpori gösterisiyle, Atalar Kreş öğrencileri ülkeler rondu ile, Begüm Yavuz Kreş öğrencileri, Atatürk puzzle çalışmaları ve İngilizce şarkılarıyla, Soğanlık Yeni Mahalle ve Kordonboyu Kreş öğrencileri, modern dans gösterileriyle, Soğanlık Orta Mahalle Kreşi öğrencileri, cimnastik gösterileriyle, Cumhuriyet 1 Kreş öğrencileri; folklor erik dalı gösterisiyle, Cumhuriyet 2 Kreş öğrencileri, Atatürk’ün Devrimlerini anlatan şiirlerle, Gümüşpınar Kreş öğrencileri koro gösterisiyle ve Merkez Kreş öğrencileri de İngilizce koro gösterisiyle kutlamaların adına yakışır bir şekilde geçmesini sağladı. Miniklerin gösterisi kutlamalara katılan yetişkinlerin de büyük beğenisini topladı. Katılımcılar; taptaze heyecan ve mutluluklarını, hazırladıkları gösterilerle harmanlayan minikleri, büyük bir coşkuyla alkışladı.

Kartallı Çocuklara Ağız ve Diş Taraması

Etkinlikler kapsamında Kartal Belediyesi tarafından Kartal Meydanı’na kurulan oyun gruplarının yanı sıra; 9D sinema gösterimi, sihirbaz, pandomim ve animasyon gösterisi, maske, palyaço, kum boyama, yüz boyama etkinlikleri, maskot, bando, masal kahramanları ile kutlamalar sırasında dağıtılan; mısır, balon, pamuk şeker ikramlarla Kartallı çocuklar gün boyu gönüllerince eğlendi. Kartal Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Kartal Meydanı’na kurduğu stantlarda da Kartallı çocuklara ağız ve diş taraması gerçekleştirildi.

Kartal’ın 7 Mahalle’sinde Sokak Şenliği

Ayrıca ilçe genelinde Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Soğanlık Kültür Merkezi, Gümüşpınar Parkı, Topselvi Atatürk Parkı, Yakacık Kültür Merkezi, Yalı Mahallesi Konfor Sokak ve Hürriyet Mahallesi Vadi Sokağı Ertem Sıral Kaptan Parkı’nda da  (eski adı ile Gökkuşağı Parkı) eğlenceli sokak şenlikleri yapıldı. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları