loading
close
SON DAKİKALAR

Kaski Şampiyonluk Maçında

Kaski Şampiyonluk Maçında
Tarih: 22.03.2012 - 18:32
Kategori: Spor

Kaski, Kayseri’de aldığı 69-55’lik galibiyetin rövanşında bu akşam TSİ 17:00’de Dinamo Kursk ile Rusya deplasmanında karşılaşacak...

Kayseri Kaski, FIBA Kadınlar Eurocup'ı müzesine götürmek için sahaya çıkıyor. Temsilcimiz, finalin ilk maçında Kayseri'de 69-55 yendiği Rus rakibi Dinamo Kursk ile deplasmanda karşılaşacak. Bu akşam TSİ 17:00'de başlayacak rövanş mücadelesi NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Kayseri Kaski, Rus ekibini yenmesi veya en fazla 13 sayı farkla mağlup olması halinde kupayı kaldıracak. Normal sürenin Dinamo Kursk'un 14 sayı üstünlüğüyle tamamlanması halinde ise şampiyon uzatmalar sonunda belirlenecek.

Finalin Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'ndaki ilk maçında rakibini %33.9 saha içi isabet oranıyla 55 sayıda tutmayı başaran temsilcimizde Latoya Sanders 19 sayı- 13 ribaund- 3 asist- 2 blokla double double yapmıştı. Nakia Sanford'un 15 sayı- 8 ribaund- 3 blokla oynadığı Kayseri Kaski'de Anna De Forge 13 sayı- 3 ribaund; Doneeka Hodges da 11 sayı- 6 ribaund üretmişti. Dynamo Kursk cephesinde ise ABD'li oyun kurucu Temeka Johnson 20 sayı- 5 ribaund- 4 top çalmayla karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Litvanyalı Ausra Bimbaite 12 sayı- 7 ribaund- 3 asistle mücadele etmişti.

Kayseri Kaski, finalin ilk maçında güçlü rakibini dize getirirken bir rekora da imza attı. FIBA Avrupa'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, temsilcimizin 15 Mart Perşembe günü Kayseri Kadir Has Spor Salonu'nda Rus ekibi ile oynadığı mücadeleyi 7.200 kişinin izlediği kaydedildi. Kayseri Kaski'nin yarı finalde bir diğer temsilcimiz Botaş ile karşılaştığı maçı 5000 kişinin izlediği hatırlatılırken final maçının ilk ayağında rekorun 2000 kişi daha arttırılarak 7.200 kişiye çıktığı belirtildi. 

Öte yandan ilk turdaki grup maçlarında karşı karşıya gelen Kayseri Kaski ile Dinamo Kursk'un çekişmesinde 70-93 ve 66-75'lik skorlarla gülen taraf Rus ekibi olmuştu. Temsilcimizin bu sezon vermiş olduğu mücadele ve finale yükseliş öyküsü ise şöyle: Kayseri Kaski ilk turda F Grubu'nda mücadele etti. Temsilcimiz üç galibiyet üç mağlubiyet ile grubunu ikinci sırada bitirerek adını bir üst tura yazdırmıştı. Kayseri ekibi sekizli finalde Elitzur Ramla takımını ilk maçta 79-69 yenerken, ikinci karşılaşmada rakibine 70-64 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale yükselmeyi başarmıştı. Kayseri Kaski çeyrek final ilk maçında ise Hainaut Basket'i evinde 68-59'yik skorla geçtikten sonra rövanş mücadelesi 59-59 eşitlikle bitmiş ve temsilcimiz yarı finale yükselme başarısı göstermişti. Kayseri ekibi yarı finalde ise bir diğer Türk takımı olan Botaş ile eşleşti. Kayseri Kaski evinde oynadığı ilk maçta rakibini 77-65 yendi. Adana'da oynanan rövanş karşılaşmasında ise Kayseri ekibi rakibine 71-66 mağlup olmasına karşın ilk maçı 12 sayı farkla kazandığı için ikili averajla adını finale yazdırdı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları