loading
close
SON DAKİKALAR

Katar Emiri’nden ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Katar Emiri’nden ‘geçmiş olsun’ ziyareti
Tarih: 11.02.2012 - 23:28
Kategori: Gündem

Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani ve eşi Şeyha Moza, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Üsküdar Kısıklı’daki evinde ziyaret etti.

Geçen hafta geçirdiği ameliyat nedeniyle evinde dinlenen Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’dan sonra dün de Katar Emiri Al Thani ile görüştü. Saat 11:40’da Başbakanın evine gelen Al Thani geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 80 dakika süren görüşmede Katar Emiri’ne eşi Şeyha Moza da eşlik etti. Görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Katar ziyareti iptal

Ameliyat olduktan sonra İstanbul’daki evinde dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Aralık’ta yapacağı belirtilen Katar ziyaretinin iptal edildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, bu hafta sonu da istirahat edecek. Başbakanlık yetkilileri, Başbakan Erdoğan’ın bu hafta istirahat edeceğini ifade etmişlerdi.

Bilimde işbirliği yolda

Türkiye İnovasyon Konferansı’nda bir konuşma yapan Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani, Türkiye ile bilim ve endüstri alanında işbirliği yapmak istediklerini açıkladı.

Katar’da inovasyonun geliştirilmesi için Arap gençliğinin buluş ve yaratılıcılığı konusuna önem verdiklerini dile getiren Al Thani, bu kapsamda bilim merkezleri ve kültür sitelerinin kurulduğunu belirtti. Katar’ın da dünya ülkeleri gibi inovasyon konusuna çok önem verdiğini söyleyen Al Thani, “Katar’da bütün fabrikalarımızda inovasyonlarımızı yaptık ve bazı ürünler icat ettik. Milli gelirimizin yüzde 2.8’ini inovasyona ayırdık. İnovasyona 350 milyon dolarlık yatırım yaptık” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları