loading
close
SON DAKİKALAR

Katlanabilir telefonlar geliyor...Tarihi belli oldu

Katlanabilir telefonlar geliyor...Tarihi belli oldu
Tarih: 05.04.2016 - 10:54
Kategori: Bilim & Teknoloji

Samsung ile ilgili olarak geçtiğimiz yıllarda ortaya atılan katlanabilir telefon konsepti tekrar gündemde.

Samsung ile ilgili olarak geçtiğimiz yıllarda ortaya atılan katlanabilir telefon konsepti tekrar gündemde. Geçtiğimiz günlerde yeniden dillendirilen bu söylentiler bir tarihi işaret ediyor. Kıvrımlı ekranlı telefon konusunda beklentileri fazlasıyla karşılayan Samsung şimdi katlanabilir telefon üretebilir.

Katlanabilir yapıda ekrandan uzun süredir gündemde olsa da ilk gerçekçi konsept 015 yılında karşımıza çıkmıştı. Esnek OLED paneller, IFA 2015’te ilk defa sergilenmişti. Dolayısıyla mobil dünyada yeni bir kapı aralandı. Katlanabilir cihazlar gerçek olabilir. Yeni iddia ETNews tarafından ortaya atıldı.

Eğer iddialar doğruysa, Samsung 2017 yılında 7 inç büyüklükte bir tablet bilgisayar ile karşımıza çıkacak. Bu tablet bilgisayarın en büyük özelliği ortadan ikiye katlanabilmesi olacak. Söz konusu tableti 5 inç büyüklükteki bir akıllı telefon takip edecek ve bu cihaz da katlanabilecek.

Geçtiğimiz Ocak ayında Samsung’un ekran departmanından Lee Chang-hoon, katlanabilir, esnek OLED panellerin planlar kapsamında olduğunu dile geitrmişti. ETNews ise bu cihazların 2017 yılında karşımıza çıkacağını iddia ediyor.

Söz konusu cihazlar ortadan ikiye katlanacak ve bu mekanizma mıknatıslar yardımıyla desteklenecek. Yani konsept hem yazılım hem de donanım tarafında çok sayıda yenilik içerecek. Özellikle tablet tarafında böyle bir konsepte geçiş yapılması, Samsung için önemli bir adım olacak.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları