loading
close
SON DAKİKALAR

'Katliamın sorumluları cezalandırılmalı'

'Katliamın sorumluları cezalandırılmalı'
Tarih: 31.05.2012 - 15:57
Kategori: Dünya

Suriye'de geçtiğimiz hafta 108 kişinin ölümüne yol açan katliamın sorumlularının cezalandırılması gerektiğini söyledi...

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a destek veren ülkelerin başında gelen İran'dan Hula'da çoğu çocuk ve kadın 108 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgili beklenmedik bir açıklama yapıldı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, France 24 televizyonuna yaptığı açıklamada, ''Suriye hükümetinin kendi insanlarını öldürdüğü düşüncesi, bana inanılması zor geliyor. Ancak, bu katliamın sorumlularının kim olduğu konusunda hiç bir seçeneği de dışlamıyorum'' dedi.

İran olarak son katliamlar konusunda büyük hayal kırıklığına uğradıklarını kaydeden Ahmedinejad, ''Bu cinayetleri kim işlediyse cezalandırılmalı'' şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Batı ülkelerin de Suriye krizi suistimal etmemeleri gerektiğini savundu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ülkesinin nükleer programıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Ahmedinejad, ''Uranyumun yüzde 20 zenginleştirilmesi atom bombasına doğru atılan bir adım değil'' dedi.

''Uranyumu yüzde 20 zenginleştirmek uluslararası kurallara göre hakkımız" diyen Ahmedinejad, ''Büyük güçler ve diğer ülkeler gibi atom bombasına sahip olmak mı yoksa uranyumu yüzde 20 zenginleştirmek mi daha tehlikeli'' şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ABD, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çin'le birlikte Almanya'nın oluşturduğu 5 artı 1 ülkeleriyle yürüttükleri nükleer müzakerelerin üçüncü ayağının yapılacağı Moskova toplantısından mucize beklemediklerini söyledi.

UAEK Başkanı Yukiya Amano, dün İran'ın nükleer programına ilişkin son yazdığı raporda, ''İran'ın Fordo tesislerinde uranyum zenginleştirme seviyesinin yüzde 27'lere yükseldiğini'' belirtmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları