loading
close
SON DAKİKALAR

'Katliamlara isyanımızdan korkun'

'Katliamlara isyanımızdan korkun'
Tarih: 13.03.2016 - 13:51
Kategori: Özel Haberler

Gezi'de, Suruç'ta ve Ankara'da yaşamını yitirenlerin aileleri dernek çatısı altında bir araya geliyor.

Gezi'de Suruç'ta ve Ankara'da yaşamını yitirenlerin aileleri, Gezi'de yaralananlar ile Cumartesi ve Barış anneleri Gezi Dayanışması etkinliğinde bir araya geldi. 
Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’li vekiller Pervin Buldan, Hüda Kaya, CHP Ankara milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi ve Hilmi Yarayıcı katıldı. Gezi’de yaşamını yitirenlerin isimlerinin okunmasıyla başlayan etkinlikte yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Gezi, Ankara, Suruç ailelerinin dernekleşmesini duyurmak için düzenlenen etkinlikte hacker grubu Redhack'in Gezi ile ilgili hazırladığı video da izletildi. "Her yer taksim her yer direniş", "Direne direne kazanacağız" sloganlarının atıldığı Gezi dayanışmasında dernekleşme deklarasyonunu Mücella Yapıcı okudu.

Deklarasyon şöyle:


"Katliamlarınıza, yolsuzluklara isyanımızdan, yasam alanlarımıza sahip çıkmamızdan korkun. Gezi Toplumsal Dayanışma Derneği olarak bir araya geleceğimizi kamuoyuna deklare ediyoruz. Gezi nasıl ki özgürlüklerin gür sesi olduysa, aynı biçimde Gezi adıyla dillendirilecek bu dernekte sanılmasın ki ne Suruç, ne Ankara, ne Soma ne Roboski ne Cizrede'kiler unutulur. Tüm katliam mağdurlarını derneğimizin doğal üyesi olarak göreceğiz. Bizler bizi biz yapan, bütün değerlerimiz, sarsılmaz sağduyu, direnme gücüyle yaşamın olduğu her alanda tüm canlılarımızın mücadelesini büyüteceğiz. Bu derneğimiz Gezi'de ben de vardım diyen herkesin olacak. Biz hep birlikte, çocuklarımızın hayalini kurduğu bir yeni dünya ve hayat kuracağız."

Demirtaş’tan CHP’ye çağrı

Etkinlikte konuşan HDP Es Genel Başkanı Selahattin Demirtaş platformun derneğe kavuşuyor olmasının çok kıymetli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Partim olarak elimizdeki tüm imkanlarla destek olacağız. Yolu açık olsun. Bugün Gazi katliamının yıldönümü. Suruç’a Cizre’ye katliam diyoruz ama direniş hepsini daha iyi ifade ediyor. Zulüm nerede varsa, iyi bakin, zulüm değil, orada direniş var. Bizim görmek istediğimiz gösterilenden farklı. Hep hesabını soracağız dedik, hesabın sorulduğunu gözlerimizle görmek istiyoruz. Daha çok dayanışma içinde olmamız lazım. Zulmün büyüklüğü güçlerinin büyüklüğünden kaynaklanmıyor. Korkuları büyümüştür. Gezi’de, Cizre’de, Cerattepe’deki direniş ruhu... Onları korkutan budur. Faşistler çok kolay birleşiyor. Bizler de birleşebilmeliyiz.
Parlamentodan başlayarak belki. Parlamentoda bize dayatılan, bizim şahsımızda halklarımıza dayatılan gericiliğe, yobazlığa, faşizme, savaş politikalarına karşı parlamentoda yüreği halk için, halktan yana, ezilenler için, emekten yana, ötekileştirilmişler için atan her kardeşimizin el ele vermesi lazım. CHP'de var biliyorum, partimde var biliyorum. Bugün el ele veremeyeceksek... İttifaktan söz etmiyorum, bir birleşmeden söz etmiyorum, omuz omuza, yan yana yürümekten söz ediyorum. Her yerde bunu yapmanın zamanı geldi, geçiyor. Annelerin talimatı, şehitlerimizin emri budur. Yapacaksak eğer geciktirmeyelim. Bu son derece mümkündür. Bu zor değildir, lüks değildir, tarihi bir zorunluluktur."


CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de, "AKP faşizmine karşı birlikten güç doğacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik konserlerle devam etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları