loading
close
SON DAKİKALAR

Kavgacı Oktay Saral, Meclis dışında kaldı

Kavgacı Oktay Saral, Meclis dışında kaldı
Tarih: 09.06.2015 - 14:17
Kategori: Siyaset

Meclis'te küfür, yumruk ve tokmak sallamasıyla gündeme gelen AKP'li Oktay Saral sandıktan çıkamadı.

Meclis'te küfür, yumruk ve tokmak sallamasıyla gündeme gelen AKP'li Oktay Saral sandıktan çıkamadı. Saral, HDP'li Ertuğrul Kürkçü ve CHP'li Bülent Tezcan'ı yumruklaması, Boyner ve Genç ile ilgili 'küfürlü' sözleriyle çok tartışılmıştı.

Pazar günü yapılan seçimlerde AKP, Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da oy ve vekil kaybetti. Daha önce Meclis’te olan tanınmış birçok isim sandıktan çıkamadı. 2011 seçimlerinde İstanbul 2. Bölge'den 15 vekil Meclis'e gönderen AKP, bu seçimde sadece 12 vekil gönderebildi. İstanbul 2. Bölge 13. sırada aday gösterilen geçen dönem Meclis'te küfür, yumruk ve tokmak sallaması ile tartışılan Oktay Saral sandıktan çıkamadı. 2011 seçimlerinde İstanbul 1. Bölge’den 13. sıra adayı olan eski Of Belediye Başkanı Oktay Saral, TBMM'ye girmişti. Saral bu kez İstanbul 2. Bölge 13. sıradan aday gösterildi. 12. sıradaki gazeteci Markar Eseyan Meclis'e girerken, kesin olmayan ilk sonuçlara göre 13. sıradaki Oktay Saral Meclis dışında kaldı. İstanbul 2. Bölge'den CHP de 1 vekil kaybedip 8 vekil Meclis'e gönderirken, MHP 3 ve HDP'de 3 vekil çıkardı.

SARAL MECLİS'TE KAVALARIYLA GÜNDEME GELDİ

Oktay Saral ismi TBMM’deki kavgalarla gündeme gelmişti. TBMM’de çıkan bir kavgada, attığı yumrukla CHP’li Bülent Tezcan’ın kaşını patlatan Saral’a “kınama” cezası verilmişti. HDP’li Ertuğrul Kürkçü'ye yumruk atan, CHP'li Aykut Erdoğdu’yu tokmakla yarayan da oydu. Boyner ve Genç ile ilgili 'küfürlü' açıklamaları da tartışılmıştı.
Meclis'te hangi konu görüşülürse görüşülsün herhangi bir gerilim çıktığı anda Saral o olayın merkezine yerleşiyor. Meclis'te geçen şubat ayında yaşanan 'tokmaklı' saldırıyı da "Tuncel'i ittim, Kürkçü'ye de 4-5 yumruk salladım" sözleriyle açıkça sahiplenen Saral'ın vekillik kariyeri sevimsiz görüntülerle dolu.

İşte Saral’ın vekillik kariyerinden kavgalarla dolu bir kesit:

2011 yılının ekim ayında TBMM Genel Kurulu’nda gizli oturumla 'terör görüşmesi' yapılırken muhalefet, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oturuma gelmemesini eleştirdi. Bunun üzerine AK Partililer muhalefet vekillerinin üzerine yürüdü.Kürsüde tartışmalar sürerken salonda AK Partili Saral, CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'nun üzerine yürüdü. Araya giren vekiller sayesinde kavga herhangi bir 'fiziksel şiddet' ortaya çıkmadan önlendi. Buna rağmen sakinleşmeyen Saral'ı AK Partili vekiller salondan dışarı çıkardı.

MHP 'Lİ VURAL'A VURACAKKEN SON ANDA ENGELLENDİ

Saral'ın kamuoyuna yansıyan bir başka kavgası ise 2012 yılının kasım ayında Meclis'te Devlet İhale Yasası'nda değişiklik yapılmasına dair teklifin görüşülmesinde yaşandı. Saral'ın bu kez hedefinde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural vardı. Saral, sinirli bir şekilde sakin tavrı ile tanınan Vural'ın üzerine yürüdü. Araya giren vekiller Saral'ı zor engelledi.

CHP'Lİ BÜLENT TEZCAN'A YUMRUK ATTI

AK Partili Saral, MHP'li Vural'a vuramadı ama ilk fırsatta bu kez CHP'li Bülent Tezcan'a saldırdı. 2014'ün Ocak ayında Meclis'te yapılan bir görüşmede tansiyon yükselince Saral, 'Sen sus' diyen Tezcan'a yumruk attı. Aldığı darbe nedeniyle gözü moraran, kaşı açılan ve gözlüğü kırılan Tezcan hastaneye götürüldü. Tezcan'a 3 gün iş göremezlik raporu verildi. Bu olaydan dolayı Saral’a ise kınama cezası verildi.

KÜRKÇÜ’YE YUMRUK, ERDOĞUDU'YA TOKMAK

Oktay Saral HDP’Ii geçen şubat ayında Meclis'te 'İç Güvenlik Paketi' görüşmeleri sırasında AKP'li vekiller muhalefet vekilleri arasında kavga çıktı. Kavganın baş aktörlerinden biri yine Oktay Saral’dı. HDP’li Ertuğrul Kürkçü’yü yumruklayan da Aykut Erdoğan’ya tokmak sallayan da Oktay Saral’dan başka biri değildi. Saral daha sonra yaptığı açıklamalarda 'tokmaklı' saldırıyı da "Tuncel'i ittim, Kürkçü'ye de 4-5 yumruk salladım" sözleriyle açıkça sahiplenmişti.Aykut Erdoğdu, saldırı anını şöyle anlatmıştı: “Oktay Saral, Zeyit Aslan, Metin Külünk ön saflardaydı. Mahmut Tanal, başkanlık gongunu tutuyordu. Ağır bir şey. Alıp kenara koydum. Oktay Saral’ın attığı tokmak göğüs kemiğimin uç kısmına geldi. Biri sürahi attı, sürahi omzuma çarpıp yere düştü ve parçaladı. Başka biri kağıtlar uçuşmasın diye üzerine konulan ağır demiri fırlattı.”

GENEÇ VE BOYNER'E KÜFÜR VE HAKARET 
 
'Yumrukları' ile sık sık gündeme gelen AK Partili Saral, kavga olmadığı zamanlarda ise yaptığı ağır açıklamalarla da gündeme geldi. CHP'li Kamer Genç'e küfür içeren sözler söyleyen Saral, işadamı Cem Boyner için de "Tasmalı köle" demişti.CHP’li Kamer Genç’i de Ankara’da bir resepsiyonda Emine Erdoğan’a yönelik tavrı eleştiren Oktay Saral, Genç için, “Alçak, hayvandan da aşağılık, şimdi bir insan olarak bakın, insan olana insan denir. Bunun iyi bir sopa yemesi lazım. Ayaklar altına alınıp, komalık edilmesi lazım” demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları