loading
close
SON DAKİKALAR

Kayak merkezlerinde durum

Kayak merkezlerinde durum
Tarih: 12.02.2012 - 03:08
Kategori: Seyahat

Kar kalınlığının 50 santimetre olarak ölçüldüğü Palandöken Kayak Merkezi'nde B, C ve vadi liftleri ile 1, 2, 4, 6, 9 ve 12 numaralı pistlerde kayak yapılabiliyor.

Kar kalınlığının 50 santimetre olarak ölçüldüğü Palandöken Kayak Merkezi'nde B, C ve vadi liftleri ile 1, 2, 4, 6, 9 ve 12 numaralı pistlerde kayak yapılabiliyor. Çeşitli ülkelerden gelen turistler, tesislerde kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Doluluk oranının Polat Otel'de yüzde 90, Dedeman Otel'de yüzde 65 olduğu bildirildi.
Palandöken Dedeman Oteli Müdürü Nuri Avşarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı illerden ve İran'dan gelen turistlerin kayak yaptığını belirterek, tesislerdeki kar kalınlığının istenilen seviyede olduğunu söyledi.

Yılbaşı için yoğun talep geldiğini ifade eden Avşarer, ''Yılbaşı için aldığımız rezervasyonlarla birlikte doluluk oranı yüzde 75'i geçmiş durumda. Şu anda kar yağıyor. Tesislerdeki kar kalınlığı istenilen seviyede. Türkiye'nin diğer kayak merkezlerinde kar olmadığı için kayak okulları Erzurum'a geliyor'' dedi.

Bayraktepe

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 55 santimetre olarak ölçüldü.
Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, yerli turist gruplarının kayak merkezine geldiklerini belirterek, ''Özellikle Karadeniz Bölgesi'nden yoğun talep var. Pistlerimiz kayak için hazır. Yılbaşı için bütün hazırlıkları tamamladık. Yeni yıla bütün oteller yüzde 100 dolu olarak girecek'' dedi.
Doluluk oranının Çamkar Otel'de yüzde 40, Ce-Mar Toprak Otel'de yüzde 30, Kar Otel'de yüzde 15 olduğu bildirildi.

Uludağ

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 58 santimetreye ulaştı.
Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden edinilen bilgiye göre, son yağışlarla birlikte oteller bölgesindeki kar kalınlığı 58 santimetreyi buldu.
Sıcaklığın eksi 1 derece olarak ölçüldüğü, havanın parçalı bulutlu olduğu Uludağ'da bugünden cumartesi gününe kadar kar yağışı bekleniyor.

Kartalkaya

Kar kalınlığının 25 santimetre olarak ölçüldüğü Kartalkaya'da kayak sezonunu açmak isteyen otel işletmecileri beyaz örtünün 50 santimetre kalınlığa ulaşmasını bekliyor.
Geçen hafta etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Kartalkaya'da sıcak havanın etkisiyle kar kalınlığı 25 santimetreye kadar düştü.
Kayak merkezinde bulunan oteller konaklama sezonunu açarken kayak için gerekli olan kar kalınlığına ulaşılamamış olması nedeniyle kayak sezonunu açamadı.
Grand Kartal Otel Genel Müdürü Halit Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde konaklama sezonunun açıldığını belirterek, ''Tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve otelimizde konaklama hizmeti vermeye başladık. Kayak yapılabilmesi için en az 50 santimetre kar olması gerekiyor. Biz de kar yağışı bekliyoruz. Hafta sonuna kadar kar yağışı etkili olursa hafta sonu kayak sezonunu açacağız'' dedi.

Kartepe

Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı yeterli olmadığından pistlerin açılamadığı bildirildi. Kartepe'de bulunan bin ile 3 bin 500 metre uzunluklarında olan toplam 12 kilometrelik 15 pistte hazırlıklar tamamlandı.
Kar kalınlığının yeterli olmaması nedeniyle pistlerin açılmadığı Kartepe Kayak Merkezi'nde hafta sonu beklenen yağışla kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması halinde pistlerin hizmete açılacağı belirtildi.

The Green Park Kartepe Resort Otel'de doluluk oranının yüzde 36 olduğu, hafta sonu doluluk oranının yüzde 80'e ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Erciyes

Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetre olarak ölçüldü.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erciyes Kayakevi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kayak merkezindeki kar kalınlığı yer yer değişiklik göstermesine rağmen ortalama 40 santimetre oldu.

Kayak merkezinde yapay kar makineleri yardımıyla kayak yapılabiliyor.
Yetkililer, geçen yıl 22 Aralıkta kayak sezonu açıldığında kar kalınlığının 70 santimetre civarında olduğunu, bu yıl sezon erken açılmasına rağmen hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle az kar düştüğünü söyledi.

Hazarbaba

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 140 santimetre olduğu bildirildi.

Merkezi işleten Sivrice İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği yetkilileri, lokantası, kafeteryası ve 1300 metre uzunluğunda pisti bulunan tesiste kar kalınlığının 140 santimetre olduğunu, bu rakamın zirveye doğru arttığını bildirdi. Merkezin doğa harikası bir yerde olduğunu ifade eden yetkililer, bölgede kayak yapmaya çok elverişli bir ortam olduğunu belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları