loading
close
SON DAKİKALAR

Kayıp yakınları mezar kazıyor

Kayıp yakınları mezar kazıyor
Tarih: 07.04.2012 - 19:06
Kategori: Şehir

Minibüsteki 10 kişi ve köprünün üzerinde yürüyen 5 yaya ile birlikte toplam 15 kişi kayıp...

Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerindeki köprünün 100 metrelik bölümü dün çöktü. Yayalar, bir otomobil ve bir minibüs Filyos Çayı'na düştü. Minibüsteki 10 kişi ve köprünün üzerinde yürüyen 5 yaya ile birlikte toplam 15 kişi kayıp. Kayıp yakınlarının mezar kazdıkları bildirildi.

1951 yılında yaptırılan ilçenin girişindeki Çaycuma Köprüsü’nün 100 metrelik bölümü dün saat 16.00 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. Suat Özcan yönetimindeki 67 ZR 077 plakalı otomobil de, köprünün çöken bölümüyle alttaki Filyos Çayı’na düştü. Sürücü Suat Özcan ile yanındaki Seyfi Şener, kendi imkanlarıyla araçtan çıkıp kıyıya yüzdü. Özcan ve Şener, hastaneye kaldırılırken, araç yaklaşık 700 metre sürüklendikten sonra çayın sığ bölümünde durdu. Araç, çekiciyle kenara alındı.

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Çaycuma İlçesi’nde köprünün çökmesiyle Filyos Çayı’na düşen minibüste 15 kişinin bulunduğunu söyledi.

Güngör, yakınlarının polis ve jandarmaya kayıp başvururusunda bulunduğu 15 kişinin kimliklerinin de belirlendiğini bildirdi. Güngör, kayıp 15 kişiden 10'unun minibüste, diğerlerinin ise yaya olarak köprünün üzerinden yürürken çaya düştüğünü tahmin ettiklerini kaydetti.

Blokların birinin ağırlığı 200 ton civarında

Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece de helikopter desteğiyle çalışmalara devam edildiğini, sabah erken saatlerde de jandarma, itfaiye ve afet müdürlüğü ekiplerinin çay yatağında aramalara başladığını söyledi.

Köpekli arama ekiplerinin de çalışmalara katıldığını anlatan Güngör, şunları kaydetti:

''Kayıplardan 10 kişinin minibüs yolcusu, diğer 5 kişinin ise köprüden yaya geçen vatandaşlar olduğunu belirledik. Suyun debisi çok fazla artmış. Çok büyük miktarda su geliyor, çalışmalarımız gün boyunca devam edecek. Suya şu an tehlikeli olduğu için dalış yapılamıyor. Debi çok yüksek ve görüş yok.''

Güngör, suyun derinliğinin 5-8 metre arasında değiştiğini belirterek, ''Çöken blokların vinçle kaldırılmasının mevcut köprüye de zarar vereceği düşüncesiyle izin verilmiyor. Blokların birinin ağırlığı 200 ton civarında. Minibüsün bunların altında olma ihtimali var. Ancak biz aracın sürüklendiğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Güngör, 15 kişi için arama-kurtarma çalışmalarının 80 kişilik bir ekiple devam ettiğini, ancak şu ana kadar hiç bir ize rastlanmadığını söyledi.

Belediye Başkanı'nın babası ve yeğeni kayıp

Olay yerine gelen Çaycuma Belediye Başkanı AKP’li Mithat Gülşen, kayıp minibüste babası Cemal Gülşen ile yeğeni Aziz Gülşen’in de bulunduğunu ve ikisine de ulaşamadıklarını söyledi. "Ah babam ah" diyerek gözyaşlarına boğulan Başkan Gülşen’i, Vali Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk teselli etmeye çalıştı.

Suya düşen araçtan çıkan Suat Özcan yaşadıklarını anlattı

Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi sonucu suya düşen araçtan çıkan Suat Özcan, köprünün çöküşü sırasında yaşadıklarını anlattı.

Belediyede işçi olarak çalışan Suat Özcan, ''yaşadıklarının bir korku filmi gibi olduğunu'' söyledi. Olay anında aracı kendisinin kullandığını ifade eden Özcan, aracın camı açık şekilde köprü üzerinde gittikleri sırada ''her şeyin birkaç saniye içerisinde olup bittiğini'' kaydetti.
Suat Özcan, köprünün çöküşü sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Aniden sesler gelmeye ve köprünün bir tarafı yan yatmaya başladı. Ben tam gaza yüklendim ama çıkışa ulaşamadan köprü önce yan yattı, ardından da çöktü. Ayağımdan engelli olduğum için aracın içerisinden çıkamıyordum. Aracın su almasıyla beraber su beni yukarı kaldırdı, açık olan camdan çıktım. Sonra da yanımda bulunan arkadaşım beni kıyıya çekti. Arkadaşım benden önce kıyıya çıkmıştı zaten. Beni su götürürken bir taşa tutundum. Ayağım ve kolumda sorun olduğu için yüzemiyordum. Arkadaşım Seyfi tekrar suya atladı, beni kurtardı. Artık benim üçüncü kardeşim oldu.''

Kayıp isimleri

Minibüs sürücüsü: İsmail Örenbaş

Yolcular: Mehmet Başören, Meryem Başören, Tahir Özkafa, Kadın Saraç, Serdar Saraç, Aziz Gülşen, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Alim Başören

Yayalar: Hayriye Güner, Nazife Kabuk, Veli Kaya, Necati Azaklıoğlu, Ali Rıza Kaya.

Kayıp yakınları mezar kazıyor

Bu arada, Yolgeçen köyü sakinlerinin, cesetleri bulunmamasına rağmen minibüsteki 15 kişi için köy mezarlığında mezar yeri kazdığı görüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları