loading
close
SON DAKİKALAR

Kaymakamlığın yasakladığı aşı karşıtı mitinge valilik izin verdi

Kaymakamlığın yasakladığı aşı karşıtı mitinge valilik izin verdi
Tarih: 09.09.2021 - 16:29
Kategori: Gündem

Koronavirüs pandemisinden “Plandemi” olarak bahseden aşı karşıtlarının, 11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de düzenleyecekleri mitinge ilişkin iki farklı karar çıktı.

İstanbul Maltepe'de 11 Eylül'de düzenlenecek aşı karşıtı mitinge ilişkin iki farklı karar çıktı. Maltepe Kaymakamlığı mitingi yasaklarken, İstanbul Valiliği izin verdi.

Maltepe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığının izinleriyle 11 Eylül Cumartesi günü Maltepe Miting Alanı'nda "Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor" konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23 Ağustos tarihinde başvuru yapıldığı, ancak toplu yapılacak etkinliklerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmediği kaydedildi.

VALİLİKTEN İZİN ÇIKTI

İstanbul Valiliği, aşı karşıtı mitingi "kurallara riayet edilmesi kaydıyla" uygun gördü.

Vali Yarıdmcısı Mehmet Ali Özyiğit imzasıyla Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın'a gönderilen cevapta, "Bahse açık yer toplantısı talebi, (a), (b), (c) genelgeler ile ilgi (ç) Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla uygun görülmüş olup, belirtilen yer, tarih ve saatlerde gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağı hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları