loading
close
SON DAKİKALAR

Kayseri Emniyeti'nden EMEP üyesi gençlere 'EMEP'e gitmeyeceksin' tehdidi

Kayseri Emniyeti'nden EMEP üyesi gençlere 'EMEP'e gitmeyeceksin' tehdidi
Tarih: 03.08.2017 - 10:46
Kategori: Gündem

Kayseri Emniyeti, EMEP üyesi gençleri telefonla tehdit ederek 'Emek Partisi’ne gidiyormuşsun, gitmeyeceksin' dediği bildirildi.

OHAL sürecinde, iktidar politikalarına karşı çıkan kurumlara yönelik baskılara her gün bir yenisi ekleniyor. Kayseri’de Emek Partisi’ne (EMEP) üye Alperen Demir isimli genç, kendisini emniyetten aradıklarını söyleyen kişilerce “Emek Partisi’ne gidiyormuşsun, gitmeyeceksin” şeklinde tehdit edildiğini söyledi. EMEP üyesi Barış Timur isimli genç de, sevgilisinin babasının Kayseri Emniyeti TEM polislerince arandığını ve ailenin “Kızınız teröristle sevgili, kandırıp dağa çıkaracak” sözleriyle korkutulmaya çalışıldığını ifade etti.

SON DÖNEMDE SIKÇA YAŞANIYOR

Evrensel'in haberine göre, EMEP üyesi Alperen Demir, “Son dönemde Kayseri’de muhalif gençlerin başına gelen; terörle mücadele ekipleri tarafından aranma ve evlere ziyaretler adı altında yapılan uygulamalardan biri de benim başıma geldi. Kayseri TEM amirliği tarafından aranarak ‘Emek Partisi'ne gidiyormuşsun, gitmeyeceksin, gel görüşelim’ tarzında tehdit edercesine psikolojik saldırıya maruz bırakıldım. Bu tür aramalar biz sosyalist gençleri kesinlikle etkilemeyecektir. Verdiğimiz mücadeleyi sekteye uğratamayacaktır” dedi.

KIZINIZ TERÖRİST İLE SEVGİLİ, KANDIRIP DAĞA ÇIKARACAK

Barış Timur da arkadaşının babasının “Rutin bilgilendirme” adı altında karakola çağrıldığını dile getirdi. Polislerin, arkadaşının babasına “Kızınız terörist ile sevgili, kandırıp dağa çıkaracak” dediğini belirten Timur, “Bu gibi söylemlerle şahsıma, Emek Partisi üyesi olmamdan kaynaklı mesnetsiz iftiralar atılmıştır” dedi.Polisin özel ilişkileri bile takip altına aldığını ifade eden Timur, “Muhalif, sosyalist gençler ile uğraşmayı bırakın” diye tepki gösterdi.

BU BASKICI UYGULAMALARI KABUL ETMEYECEĞİZ

Üyelerine yönelik polis baskısına Emek Partisi Kayseri İl Örgütünden tepki geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, “AKP iktidarı baskıya, şiddete, yasaklara dayanan tek adam yönetimini bir siyasal rejim olarak örgütlemek için her türlü hukuksuzluğun altına imza atıyor! İnsanların evlerine giderek sadece muhalif olmayı seçen, yasal olanaklarla kurulmuş siyasi partisini seçen bir gence ‘terörist’ diyenler açıktır ki aileler ile muhalif gençleri baskı altına almak istiyor. Biz bu durumu kabul etmeceğiz” dedi.

“Bu uygulamayı AKP’nin gençlik kollarına da yapıyor musunuz? Yapabilir misiniz?” diye soran açıklamada; “Ailelere, çocuklarınız ‘X partisine, Z partisine gitmemeli’ diyen emniyet mensupları, ellerindeki dinleme vb her imkanı kullanarak gençleri düzen partilerine yedeklemeye çalışıyor! ‘18 yaşında milletvekili olacaksınız’ diyerek vaatlerde bulunanlar; 18 yaşındaki gençlere polis eşliğinde, ‘siyasetle uğraşacaksan tek şansın var muhalif olmamak’ koşulunu mu koyuyorlar?” diye tepki gösterdi.

EMEP, emek ve demokrasi güçlerine de “Evrim teorisini düşman belleyecek, kindar bir gençlik kuşağı yetiştirmek isteyenlere, kolluk kuvvetleri ile gençliği baskı altında tutmak isteyenlere karşı ortak mücadeleyi güçlendirelim!” çağrısı yaptı.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları