loading
close
SON DAKİKALAR

Kayserili mucidin ucuz 3G buluşu!

Kayserili mucidin ucuz 3G buluşu!
Tarih: 11.02.2012 - 20:35
Kategori: Bilim & Teknoloji

Kayseri'de bir televizyonda teknik personel olarak çalışan Ersin Yılmaz, büyük maaliyetlerle alınan 3G canlı yayın sistemini geliştirdiği yazılımla ucuz maaliyete çevirdi.

Sistemle kaliteli görüntü elde eden Yılmaz, bunu ilk kez Kayseri'de yapmanın sevincini yaşıyor.
 
Uydu yayını yapan bir televizyon kanalında teknik personel olarak çalışan Ersin Yılmaz, geliştirdiği '3G canlı yayın bağlantısı' sistemiyle Kayserilinin kıvrak zekasını bir kez daha göstermiş oldu.
 
Bilgisayar yazılımı sayesinde ucuz maaliyetle '3G canlı yayın bağlantısı' gerçekleştirildiğini söyleyen Yılmaz, "Ülkemizde daha önce yurt dışından 3G canlı yayın bağlantısı cihazı kiralanıyordu. Bunun üzerine Türkiye'de örnekleri olmaya başlayan sistem sayesinde canlı yayın bağlantıları yapılıyor. Ancak bizim geliştirdiğimiz sistemde hem kalite yüksek hemde maaliyeti çok düşük. Server desteği ile bilgisayar bağlantısı sayesinde görüntü elde edilen sistemi Kayseri'de ilk kez biz yaptık. Bunun sevincini yaşıyoruz" dedi.
 
Dışa bağlı kalmadan yapılan sistemin özelliklerinden bahseden Yılmaz'a da Kayserili vatandaşlarda bu buluşu sayesinde kendisine teşekkür etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları