loading
close
SON DAKİKALAR

'Kelebekler' filmi yeniden vizyonda

'Kelebekler' filmi yeniden vizyonda
Tarih: 03.08.2018 - 11:48
Kategori: Kültür & Sanat

Bu sene 34'üncüsü düzenlenen Sundance Film Festivali'nin Dünya Sineması bölümünde Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan Tolga Karaçelik'in 'Kelebekler' filmi bugün itibariyle ikinci kez vizyonda.

Tolga Tekin, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ'ın baş rollerini paylaştığı film üç kardeşin, babalarından gelen bir telefon ile, uzun bir aradan sonra buluşmalarını konu alıyor. 

Kültür Bakanlığı'nın teşvik vermeyi reddettiği Kelebekler, Sundance gibi dünyanın en prestijli sinema festivalinden Jüri Büyük Ödülü'ne layık görüldü. Yönetmen Tolga Karaçelik bakanlığın reddini "Filmim desteğe layık bulunmamış" diyerek duyurmuştu. Filmin tamamlanabilmesi için internet üzerinden bir kampanya düzenlenmişti.

İlk olarak 30 Mart'da gösterime giren film, vizyonda kaldığı süre boyunca 127 bin izleyiciye ulaştı. Film bugünden (3 Ağustos 2018) itibaren yeniden vizyonda.

Kelebekler'in konusu şöyle:

Üç kardeşin yolları yıllar önce ayrılmıştır. Aradan geçen 30 yılın ardından babaları çocuklarını bir araya getirmek ister ve onları Hasanlar Köyü’ndeki evlerine geri çağırır. Kardeşlerden en büyüğü Cemal, onları alır ve nedenini bilmedikleri bir yolculuğa çıkar. Üç kardeş köye gittiklerinde ise babalarının öldüğünü öğrenirler. Babaları, köyün acayipliklerinden biri olan kelebeklerin gelişinde gömülmeyi vasiyet etmiştir. Birbirlerini çok az tanıyan kardeşler köyde kaldıkları süre boyunca yaşadıkları olaylarla kendilerini, birbirlerini ve babalarının kim olduğunu anlamaya çalışır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları