loading
close
SON DAKİKALAR

Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi toplu açılış törenine katıldı

Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi toplu açılış törenine katıldı
Tarih: 19.10.2022 - 12:19
Kategori: Söyleşi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi temel atma ve açılış törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi toplu açılış törenine katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Açılış Töreni #Adana

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yetkiyi verin Türkiye’yi değiştirelim. Yetkiyi verin Türkiye’yi büyütelim. Yetkiyi verin Türkiye’yi kalkındıralım. Yetkiyi verin çiftçinin yüzü gülsün. Yetkiyi verin esnafın yüzü gülsün. Yetkiyi verin sanayicinin yüzü gülsün. Yetkiyi verin gençlerin yüzü gülsün. Ve gençler umutlarını yurtdışında değil kendi topraklarında yeşertsinler" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Öncelikle hepinize yürekten teşekkür ederim. Ve hepinizin huzurunda Adana gibi adam diye nitelendirdiğiniz, sizin için çalışan ve size hesap vermeyi onurlu bir görev kabul eden Zeydan Başkanı da yürekten kutluyorum.

Adana’nın ne kadar bereketli bir kent olduğunu, bir büyükşehir olduğunu biliyorum. Yazarıyla, çizeriyle, sanatçısıyla, alın teri döken emekçisiyle, bacaları tüten fabrikalarıyla Türkiye’nin ekonomisine ciddi katkı yapan kentlerden birisi. O nedenle bu kente hizmet etmek, bu kentte büyükşehir belediye başkanlığı yapmak ayrıca son derece güzel ve keyifli bir olay.

Belediye Başkanımız, yaptığı her harcamanın hesabını vererek, nasıl bir bilanço devraldı, bugün büyükşehir belediyesi hangi pozisyonda onu da size anlattı. Evet yurtlar yapıyor, kreşler yapıyor, yollar yapıyor, altyapıyı değiştiriyor. Asbestli boruları değiştiriyor sizin sağlığınız için. Yıllardır sizler asbestli borulardan su içtiniz. Bütün bunları değiştirdi. Sadece Adana bunu yapmıyor. Mersin de bunu yapıyor. Bizim bütün büyükşehir belediyelerimiz aynı çabayı gösteriyorlar, aynı çabada hizmet ediyorlar. Aynı şeyleri yapıyorlar ve birbirlerine danışıyorlar. Kentin sorunu varsa soruna kilitleniyorlar. Arkadaşlarıma şunu söyledim, sakın ola ki şikayet etmeyin. Siz bütün şikayetleri, bütün engelleri aşacaksınız ve halka hizmet edeceksiniz. Asıl temel hedef halka hizmettir. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Bunu bilin dedim.

20 yıldır yurt sorununu çözemediler. Allah nasip eder, Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde 20 yılda değil, 10 yılda değil, 1 yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğiz. Her anne baba evladını, kızını, oğlunu rahatlıkla yurtlara gönderecek, gözü arkada kalmayacak. Bir kişilik, üçer kişilik odaları, geniş bant internet erişimi, sıcak suyu, soğuk suyu olacak. Biz halka hizmet etmeyi temel ilke edindik ve halka hizmet ederken birilerinin yaptığı gibi malı götürme kültürümüz yok bizim. Biz bu ülkeye hizmet etmeyi ve bu ülkede hizmet için adanmışlığı kabul eden bir gelenekten geliyoruz. O nedenle onlar ne yaparlarsa yapsınlar karneleri seçim sırasında önünüze gelecek. Notları siz vereceksiniz, iktidarı siz değiştireceksiniz. Adana bu konuda büyükşehir belediye başkanlığında kararlılığını gösterdi. İnşallah önümüzdeki seçimlerde de aynı kararlılığı gösterecek.

Size şunu söyleyeyim sevgili Adanalılar, bu vesileyle bütün yurttaşlarıma da seslenmek isterim. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Dünyanın ne kadar sorunu var ve dünyanın gelişmiş ülkeleri bu sorunları nasıl akılcı politikalarla çözdülerse biz de aynı akılcı politikalarla çözeceğiz. Burada izlenmesi gereken yol sizden toplanan her kuruş verginin hesabını size vermek ve size hizmet etmektir. Sizin sorunlarınızı çözmeyen ama beşli çetelere hizmet edenleri iktidardan alın ve değiştirin. Şimdi değiştirmenin zamanı. Şimdi yeni bir Türkiye zamanı. Şimdi güçlü bir Türkiye zamanı. Türkiye ikinci yüzyılına- bir yüzyılı bitirdik, ikinci yüzyılına- çok güçlü olarak girecektir; sizlerin oylarıyla, sizlerin takdiriyle. Altı siyasi parti bir araya geldik. Bizi bir araya getiren demokrasidir, bir araya getiren insan haklarıdır, bir araya getiren kul hakkı yiyenleri iktidardan almaktır. Bizi bir araya getiren size hesap vermektir. Bizi bir araya getiren kucaklaşmaktır, kamplaşmak değil. Bizi bir araya getiren kimsenin kimliğini, kimsenin yaşam tarzını, kimsenin inancını sorgulamamaktır.

Dünyanın bu kadar sorunu varken, Türkiye’nin bu kadar sorunu varken insanları kamplaştırmak, insanları birbirine düşman etmek asla ve asla siyasetin gündeminde olmamalıdır. Tabanlarını öyle tutuyorlar ama o tabanda da ciddi bir çözülme var. Onlar da Türkiye’nin gerçeğini görüyorlar, onlar da Türkiye’de olan ve biteni görüyorlar.

Size söz veriyoruz, açık ve net Adana’dan söz veriyorum, Türkiye’ye söz veriyoruz. Sizin bütün sorunlarınıza kilitleneceğiz ve tamamını çözeceğiz, bundan emin olmanızı isterim.

Fakirlik, fukaralığın ne olduğunu biliyorum. Derin yoksulluğun ne olduğunu biliyorum. Evladını yatağa aç yatıran annenin dramını biliyorum. Üniversiteyi bitiren kızı, oğlu işsiz gezen annelerin, babaların dramını biliyorum. Ben hiç kimsenin adamı değilim. Beşli çetelerin adamı değilim. Ben eğer birilerinin adamıysam sizlerin adamıyım, sizler için mücadele edeceğim, sizler için kavga edeceğim. Birileri beşli çeteye hizmet eder, birileri malı götürür, birileri adaleti dağıtmaz, birileri mahkemelere talimat verir. Adana’dan söz veriyorum hepinize; bu ülkeye adaleti getireceğim, adalet ya gelecek ya gelecek. Bundan emin olmanızı istiyorum.

Hiç kimseyi düşüncesinden ötürü yargılamayacağız. Herkes düşüncesini özgürce söyleyecek. Gazeteciler ahlak kuralları çerçevesinde, etik kurallar çerçevesinde rahatlıkla iktidarı eleştirebilecekler. Kimse özellikle gençler tweet attığımda acaba başım belaya girer mi diye asla düşünmeyecekler. Bir politikacının en çok makul, sağlıklı, akılcı eleştirilere ihtiyacı var. O nedenle gençlere de sözüm var. Sevgili gençler, şunu söylüyorum; sizin hayalleriniz bu kardeşinizin hedefi olacaktır. Onların tamamını gerçekleştireceğim, tamamını. 7,5 milyon genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 7,5 milyon genç Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Hedefimiz neydi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk hedefi göstermişti. Çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu aşmak. Çağdaş uygarlığı yakalayacağız ve onu aşacağız.

Çok güzel şeyler yapacağız. Çiftçinin yüzü gülecek, esnafın yüzü gülecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Kadının kılık kıyafetine siyasetçiler müdahale etmeyecek. Kadınlar arzu ettikleri şekilde kendilerine göre giyinecekler. Onlarla ilgili onların sırtında olan veya başında olan siyasi vesayeti de tamamen kaldıracağız.

Gençler, iş bulacaksınız. Eğer bu ülkede gençler sağlıklı bir çabayla eğitilir ve onlara istihdam olanağı sağlarsa Türkiye bu bölgenin en güçlü ülkelerinden biri haline gelebilir. Temel hedefimiz katma değeri yüksek ürünler üretmektir. Her biriniz cep telefonu kullanıyorsunuz. Kullandığınız cep telefonları dışarıdan ithal edilip geliyor. Oysa aynısını biz yaptığımızda biz üreteceğiz, biz kazanacağız, biz istihdam yaratacağız ve dünyada da söz sahibi olacağız. Temel hedefimiz budur. Bu hedefi gerçekleştirmek için yetkiyi verecek olan sizsiniz. Yetkiyi verin Türkiye’yi değiştirelim. Yetkiyi verin Türkiye’yi büyütelim. Yetkiyi verin Türkiye’yi kalkındıralım. Yetkiyi verin çiftçinin yüzü gülsün. Yetkiyi verin esnafın yüzü gülsün. Yetkiyi verin sanayicinin yüzü gülsün. Yetkiyi verin gençlerin yüzü gülsün. Ve gençler umutlarını yurtdışında değil kendi topraklarında yeşertsinler.

Hepinize yürekten teşekkür ederim, sağ olun, var olun diyorum.

Endişeniz olmasın Türkiye’nin önü açık. Açacak olan sizsiniz.

Sağ olun, teşekkürler.

CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra, Adana Kabzımallar Esnaf Odasını ziyaret etti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları