loading
close
SON DAKİKALAR

Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de

Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de
Tarih: 12.02.2012 - 02:56
Kategori: Siyaset

CHP lideri beraberindeki heyet ile Devrim Şehidi Kubilay'ı anma etkinliğine katıldı.

Devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ın 81. ölüm yıldönümü, anma etkinlikleri kapsamında İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu, yoğun coşku ve sevgiyle karşılandı. 

Menemen Tren Garı önünden başlayan 'Kubilay, demokrasi ve laiklik' yürüyüşüne yağmura rağmen, yüzlerce partili ve İzmirli katıldı. Gardan Kubilay anıtına kadar yapılan yürüyüşe Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra , Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, Birgül Ayman Güler, çok sayıda CHP milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra vali yardımcısı Ardahan Totuk ve çok sayıda İzmirli katıldı. TBMM başkanı Cemil Çicek gönderdiği mesaj okunduğu sırada yuhalandı.

Tören bitiminde Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Org. Abdullah Atay ile İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk şeref defterine imza attılar.

Törenin ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kalabalık bir konvoy eşliğinde Menemen belediyesini ziyaret etti. Gündeme ilişkin Önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Fransa Parlamentosunda kabule edilen tasarıya da ateş püskürdü. Kılıçdaroğlu “Bu karar aydınlanmanın ilk imzasını atan, Fransa tarihine düşen bir gölgedir. Fransa bu yükün altından kalkamaz. Demokrasiyi,özgürlüğü, adaleti eşitliği savunan Fransa, düşünce özgürlüğünü yasakladı. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Fransa bu ayıbı temizlemeli. Aydınlar ve sosyal demokratlara onları çok seven biri olarak sesleniyorum. Düşünce özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması dünya aydınlarının ortak talebidir. Fransa’nın ayıbının Fransız aydınlar kaldıracaktır. Bu konuda hükümet çalışmalarına katkı koyacağız. Bu bir ulusal sorundur. Ortak hareket edecek ve destekleyeceğiz. Daha çok milletvekili göndereceğiz. Bende kişisel temaslarda bulunacağım’ dedi. Kılıçdaroğlu Fransa’ya yönelik açıklanan yaptırım paketiyle ilgili olarak da “birinci aşama önlemler güzel, farklı önlemlerin olacağı da söylendi. İş o aşamaya gelirse bende Fransa’ya gidip soykırım yoktur derim’ ifadelerini kullandı. Dava konusuyla ilgili sorulara ise Kılıçdaroğlu “Sonra konuşuruz’ yanıtını verdi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan kız öğrenci yurdu açılışında belediye başkanlarına destek çıktı. Kılıçdaroğlu, İzmir’deki belediyeler Ankara ve İstanbul’dan daha başarılı” dedi.

Kubilay’ı anma etkinliklerinin ardından Bayraklı’ya geçen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte Milli Mücadele Kahramanı Nene Hatun’un isminin verildiği kız yurdunu açan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarına destek çıktı. İzmir’deki Kubilay ne ise Erzurum’daki Nene Hatun’un da aynı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, ikisinin de milli mücadele ve bağımsızlık için savaştığını anlattı. İzmir’in sadece İzmirliler için değil Ege ve Türkiye için çok önemli olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “ Diyorlar ki ‘İzmir’de belediyeler ne yapıyor’. İzmir’deki anakent ve ilçe belediyeleri çalışıyor. Ankara ve İstanbul’daki belediyelerden daha çok iş yapıyorlar. Bu kentin belediye başkanları o şehirlerden daha çok iş yaptı. Her türlü engellemeye, geri çekmeye ve dosyalara el koymaya rağmen çalışıyorlar. Yılmadan, bıkmadan görevlerini yapıyorlar” dedi.

Sosyal demokrasinin anlamından ve öneminden bahseden Kılıçdaroğlu, bu tür açılışların ve belediyeler tarafından yapılan yurtların ciddiyetini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Öğrenciler için sınavlar yapılıyor. Çocuk üniversiteyi kazandığı zaman da aile ‘evladımız nerede kalacak’ diye düşünüyor. Biz bu ülkede yurt sorununu çözeceğiz. Bu sorunu sosyal demokrat belediyeler vasıtasıyla ortadan kaldıracağız. Belediyenin yaptığı bu çalışma nedeniyle başkanı kutluyorum” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, ayrıca kalabalığa yaptığı konuşmada Fransa’da alınan Ermeni Soykırımı inkar edenlere ceza öngören yasayı da eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Buradan Fransız aydınlarına sesleniyorum. Fransa’yı bu ayıptan temizleyin” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından yurda girmek isteyen çok sayıda kişi izdihama neden oldu. Kılıçdaroğlu kız öğrencilerin kaldığı yatakhaneleri ve dinlenme odalarını gezdi. Kokteyl bölümüne geçildiği sırada izdiham yaşandı. Bazı vatandaşlar izdiham nedeniyle salonda keman dinletisi yapan ekibin üzerine düştü. Özel Kalem Müdürü Çağla Ünalan’ın talimatının ardından kapılar görevliler tarafından kapatılmaya çalışılınca basın mensupları ile belediye çalışanları arasında tartışma çıktı. Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil polislerin birinin kamerası çıkan arbedede kırıldı. İzdiham ve yoğun ilgi nedeniyle Kılıçdaroğlu arka kapıdan çıkartıldı.



Torbalı Ayrancılar’da Suyun Başı Mesire Alanı açılışını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Burada ‘İşimiz İzmir, Gücümüz İzmir’ diyen bir başkan var. Belediye başkanları dayanışma içinde çalışarak beraber mücadele ediyorlar. Yapılan bütün baskılara rağmen birlikte çalışıyorlar. Paralarını kesiyorlar, ‘başkanlar da kesmezseniz namertsiniz’ diyorlar. Yatırımlarına izin vermiyorlar, ama onlar hiç bir şekilde yılmıyor. Her türlü engellemeye karşı alın terlerini, emeklerini İzmir için harcıyorlar. Çağdaş bir İzmir’i yaratmak için bu kente hayatlarını koyuyorlar” diye konuştu. Bu arada Torbalı Suyun Başı Mesire Alanı açılışına giderken vatandaşlar “Aziz Başkan Yanındayız” pankartı açarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destek verdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da vatandaşların kendisine verdiği güvercini gökyüzüne saldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun en çok şikayet ettiği müfettiş baskısı konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, AK Parti’li bakan ve milletvekillerinin  ‘müfettiş sadece İzmir’de değil tüm belediyelerde var” açıklamalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu basın mensuplarının konuyla ilgili sorusu üzerine “Siz hala AK Partililerin söylediklerine mi güveniyorsunuz?. Onlar ne söylerse tersi çıkar. Onlar ‘müfettiş göndermiyorum’ diyorlarsa bilin ki müfettiş yoldadır” dedi.

www.egedesonsoz.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları