loading
close
SON DAKİKALAR

Kemal Kılıçdaroğlu,grup toplantısında konuşuyor

Kemal Kılıçdaroğlu,grup toplantısında konuşuyor
Tarih: 12.02.2012 - 00:44
Kategori: Siyaset

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor...

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan bölümleri özetle şöyle:

Kılıçdaroğlu, toplantıya vatandaşların yeni yılını kutlayarak başladı.

2012'ye Van'da girdim. Olağanüstü güzel bir gölü, tarihi ve güzel insanları var. 2.5 ay geçti felaketin üstünden. Hiçbir partinin gitmediği kadar Van'a CHP milletvekilleri gitmiştir. Yine açıklıkla söylüyorum. Hiçbir partinin Van'ın sorunlarını sağlıklı şekilde teşhis ettiği sanmıyorum. Van'dan milletvekilimiz yok ama CHP'nin 135 milletvekilinin hepsi Van'ın Erciş'in milletvekilidir.

Deprem sonrası hükümeti doğrudan hedef almayı doğru bulmadık. Ben 3 kez gittim. İlk ikisinde sabredin dedik. Son gidişimde şikayetler azalmadı katlanarak artmış.

Bir öğretmen geldi. 2.5 ayda sadece 2 kez banya yapabildim dedi. Konuk olduğum bir aile 'biz MHP'liyiz' dedi. Anlatılan aslında bir insanlık dramı.

"Bir çadırda kalıyoruz, kimse bizimle ilgilenmiyor. Ben kanser hastasıyım. Deprem sonrası tedavim yarım kaldı. Eşim hastalandı. Van'ın dışında bir hastaneye yatırdık, ben de çocuklarla ilgilenmek zorundayım."

Bir gazetenin genel yayın yönetmeni bana gelip şunu söyledi:

'Siz bir de İstasyon Mahallesi'ne gidin. Günde 1 ekmek ve 1 öğün yemek veriliyor'

Depremin altında kalan aslında Van değil, hükümettir. 

Bir bakan çıkıp '15 Ocak'ta tüm konteynrlar dağıtılacak' dedi. Bugün Başbakan çıktıp, '30 Ocak' dedi. Böyle bir tutarsızlık olur mu? Pes yani!

35 yurttaşımız bombanarak öldürüldü. Gülyazı Köyü'ne de gittim.

CHP olarak bu konuda da oldukça sorumlu bir politika izledik. Bu insanlar niye öldü? İstihbarat aldık, pilotlar gitti 35 vatandaşımızı imha etti.

Bu istihbaratı kim verdi?

İstihbarat gelebilir ancak herzaman doğru çıkmaz. Acaba istihbarat yönetiminde zafiyet mi var? Kamu güvenliği müsteşarlığını kurdular. İstihbarat orada değerlendirilip kullanılacaktı ne oldu?

35 yurttaşımız öldü. Aradan 24 saat geçti hükümetten ses yok!

Biz söyleyince herkes konuşmaya başladılar. Ancak bizim aklımızdaki soruya yanıt vermediler.

Bu istihbaratı size kim verdi ve siz kimin istihbaratıyla 35 yurttaşımızı gidip öldürdünüz?

Gencecik çocuklarımız 50 lira, 100 lira kazanmak için hayatlarını feda ediyorlar. Hadi kişi başına gelir çok yüksekti, hani Türkiye çağ atlıyordu. Asıl üzerinde durmamız gereken konu budur. 

Ekonomideki bu çarpık yapı sürerken, kaçakçılık bitmez, acılar bitmez. 

Sorumluluk demokratik düzenlerde 'hükümettir'.

Hükümet çıkıp 'özür dileyecek.' Recep Tayyip Erdoğan olarak çıkıp özür dileyecek.

35 yurttaşın ailelerine tazminat ödenmesi lazım. 

Bizim Gülyazı köyüne gitmemizi istemediler. Gece yarısı bize verilecek helikopter iptal edildi. Önemli değil. Ben senin helikopterine muhtaç değilim. Ben senin yapamadığını yapıyorum. Sen gidemiyorsun, bakanın da gidemiyor. Ben gidiyorum. Türkiye'nin saygınlığı, bayrağı, bütünlüğü için gidiyorum.

Helikopter vermeyince bunlar 7 saati göze alamazlar diye düşündüler. 7 değil 77 saatte olsa ben o yola çıkarız. Biz halka inanır, halka güveniriz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları