loading
close
SON DAKİKALAR

Kendini Atatürk heykeline zincirleyip iş istedi

Kendini Atatürk heykeline zincirleyip iş istedi
Tarih: 10.05.2019 - 17:13
Kategori: Ekonomi

İşsizlik oranları son aylarda sürekli artmaya devam ediyor. Elazığ'da 7 aydır işsiz olduğunu iddia eden kişi, kendisini Atatürk heykeline zincirleyerek iş istedi.

İşkur ise işsizlik maaşına başvuran kişilerin sayısını dört aydır gizleyerek halka açıklamıyor. İşsiz kişi, "Ben basit gariban bir adamım arkadaş. (İş istemek için) Gittiğim bütün devlet kapılarından hakaret gördüm. Ben 7 aydır çalışmıyorum" ifadesini kullandı.

Olay, dün gece Gazi Caddesi´ndeki Atatürk heykelinin önünde meydana geldi.

İsmi öğrenilemeyen bir kişi, 7 aydır işsiz olduğunu iddia ederek, kendisini Atatürk heykeline zincirle bağladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, zincirleri kopardıktan sonra şüpheliyi ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.

İŞSİZ SAYISI 4 MİLYON 668 BİN

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 259 bin kişi artarak 4 milyon 668 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 3,9 puanlık artış ile yüzde 14,7 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 4,1 puanlık artış ile yüzde 16,8 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 6,8 puanlık artış ile yüzde 26,7 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 3,9 puanlık artış ile yüzde 15,0 olarak gerçekleşti.

Kaynak : Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları