loading
close
SON DAKİKALAR

KESK davası ertelendi

KESK davası ertelendi
Tarih: 13.02.2012 - 00:13
Kategori: Sendika

31 KESK'linin karar duruşması 28 Kasım'a ertelendi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 31 KESK'li hakkında KCK içerisinde faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle açılan dava bugün devam etti. 

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan duruşma esnasında KESK üyeleri Bayraklı Adliyesi önünde bir araya geldi. "Baskılar, sürgünler, tutuklama ve cezalar bizi yıldıramaz" pankartı açan KESK üyelerine KESK'e bağlı sendikaların genel başkanları, yöneticileri, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de destek verdi. 

Açıklamaya ayrıca Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU), Uluslararası Sendikal Haklar Merkezi (ICTUR), Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF), Fransa SNES Sendikası ve Kıbrıs Türk AMME Memurları Sendikası (KTAMS) temsilcileri de katıldı. 

KESK adına basın açıklamasını Genel Sekreter İsmail Hakkı Tombul okudu. Mücadelelerinin insanca bir yaşam ve barış mücadelesi olduğunu söyleyen Tombul, sınır ötesi operasyonlarla Kürt sorununun çözülemeyeceğini ifade etti. AKP'nin barış için elini tetikten çekmesi gerektiğini belirten Tombul, verilecek olan kararın hukuki olmasını temenni etti. 

Yaklaşık 30 avukatın takip ettiği duruşmada davanın 28 Kasım tarihine ertelenmesine karar verildi. 28 Kasım'daki dava karar duruşması olacak. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları