loading
close
SON DAKİKALAR

KESK: Hakem Kurulu'nun kararı şike kararıdır

KESK: Hakem Kurulu'nun kararı şike kararıdır
Tarih: 30.05.2012 - 12:25
Kategori: Sendika

KESK, Hakem Kurulu'nun kamu emekçilerinin maaş zamlarını yüzde 4+4 olarak belirlemesine tepki gösterdi...

30 Nisan’da başlayan toplu görüşme sürecinde Hakem Kurulu da hükümetten yana tavır alınca kamu emekçilerinin talepleri yerine getirilmemiş oldu. Sonuca tepki gösteren kamu emekçileri Hakem Kurulu’nun toplantı yaptığı Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı önünde eylem yaptı.

KESK Ankara Şubeler Platformu’nun çağrısıyla Maltepe’de buluşan emekçiler GMK Bulvarı'nı trafiğe kapatarak Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nın önüne kadar yürüdüler. Yürüyüş boyunca üzerinde taleplerinin yazılı olduğu bir pankart taşıyan emekçiler “Direne direne kazanacağız”, “Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız” şeklinde sloganlar attı.

Bir süre başkanlık binası önünde oturma yapan emekçiler adına KESK Genel Başkanı Lami Özgen bir açıklama yaptı. Özgen, 30 Nisan'da başlayan toplu sözleşmenin gerçek anlamda bir toplu sözleşme olmadığını dile getirerek, "Kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal, mesleki özlük, demokratik ve siyasal hakları hiçbir şekilde toplu sözleşme döneminde ele alınmadı. Bugün bile yüzlerce hizmetli, 4-C'li mailler göndermek suretiyle ek ödemelerinden tutun unvan değişikliklerine kadar taleplerini bize ilettiler ve iletmeye devam ediyorlar" dedi. Özgen, bu taleplerin iktidar yetkilileri tarafından dikkate alınmadığını belirtti.

Kurulun, kendilerine "Hükümetin tekliflerinin dışında diğer teklifleri değerlendirme ve karar alma yetkisine sahip olmadıklarını" ifade ettiğini söyleyen Özgen, Hakem Kurulu'nun hükümetin gölgesi altında olduğunu ifade etti.

Karar, Memur-Sen sayesinde
Özgen, KESK olarak kendilerinin diğer konfederasyonlara toplantıya katılmamaları yönünde çağrı yaptıklarını ancak Memur Sen’in katılmasından dolayı çoğunluğun sağlandığını belirtti. Bu yüzden kendilerinin de toplantıya gittiğini söyleyen Özgen çoğunluk kararıyla alınan kararların tümünün kendileri tarafından reddedildiğini belirterek alınan kararların hepsine şerh koyacaklarını ifade etti. 

“Hakem Kurulu'nun kararı bir şike kararıdır”
Kamu çalışanlarının 23 Mayıs'ta ortaya koyduğu iradenin Hakem Kurulu tarafından görmezden gelindiğini dile getiren Özgen, "Her ne kadar görmezlikten gelinse dahi biz KESK olarak kamu çalışanlarının haklı taleplerine uygun bir şekilde bu görüşmelerde koymamız gereken tutumu ortaya koyup şerhlerimizi yazacağız" diye konuştu.

Hakem Kurulu kararının kendilerine zorla kabul ettirilme istendiğini söyleyen Özgen, "Hakem Kurulu'nun kararı bir şike kararıdır. Bizim tarafımızdan kabul edilmeyecektir. Hükümet buna sığınmasın yani Hakem Kurulu kararının nihai ve bağlayıcı olduğunu söylemek suretiyle buna sığınmasın. Hükümetin, Hakem Kurulu'nun bu şekilde şekillenmesi ve hareket etmesini sağladığını biz biliyoruz" şeklinde konuştu.

Özgen, KESK'in bu tutuma karşı eylemlerini sürdüreceğini belirterek hükümetin çoğunluğa dayanarak çıkardığı bu yasaya karşı da mücadeleye devam mesajı verdi. 

Sendika.org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları