loading
close
SON DAKİKALAR

"Keşke erkeklerle eşit şartlarla yarışsak..."

"Keşke erkeklerle eşit şartlarla yarışsak..."
Tarih: 10.05.2012 - 18:18
Kategori: Kadın

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, ''Keşke erkeklerle yüzde 50-yüzde 50 eşit şartlarla yarışsak da çıkıp yüzde 33'leri almak için bu kadar mücadele etmesek'' dedi...

Atılgan, Mersin'de, Kadın Kolları Genel Sekreteri Nilgün Nazilli, İl Sorumlusu MYK üyesi Göksu Günay, MYK üyeleri Serap Maktav ve Nebahat Katırcı ile CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

İl Başkanı Yılmaz Şanlı ve İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu'nun da bulunduğu ziyarette, 17 ili kapsayan çalışma için yola tekrar yola çıktıklarını ve ilk duraklarının da Mersin olduğunu ifade eden Atılgan, gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Atılgan, bir gazetecinin ''Tüzükle getirilen değişikliklerden sonra CHP'deki kadın hareketinde bir değişim, üye sayısında bir artış oldu mu? Büyük kurultaydan kadın örgütlerinin beklentisi nedir?'' sorusu üzerine, şöyle konuştu:
''Cumhuriyet tarihinde kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi birinci, CHP'de en az yüzde 33'lük cinsiyet kotasının tüzük kurultayında kabul edilmesi de ikinci devrimdir. Bu kadın hareketine bir canlılık getirdi. Ama örgütlerden tam istediğimiz şekilde bir randıman alamadık. Bazı ilçe kongrelerinde yüzde 33 kadın kotasının uygulanmadığı görülünce, durumu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettik. İkinci bir genelgeyle Türkiye genelinde yapılacak il kongrelerinde buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledik. Keşke erkeklerle yüzde 50-yüzde 50 eşit şartlarla yarışsak da çıkıp yüzde 33'leri almak için bu kadar mücadele etmesek. Ama inanıyorum ki en kısa süreçte biz onu da başaracağız. Çünkü genel başkanımız çok istiyor, 'çıtayı daha da yükseltelim' diyor. Kota, çok az bir yerde uygulanmadı. Ama genelde dikkat ediliyor.''

Atılgan, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Genel Başkanı Çiğdem Aydın'ın ''CHP'de kadın kotası değişti ama zihniyet değişmedi'' şeklinde açıklama yaptığının belirtilmesi üzerine, birtakım aksaklıklar yaşandığını, ancak Aydın'ın gündemde yer almak için böyle bir açıklama yaptığını öne sürdü.

İl Başkanı Şanlı da, Mersin'de yerel seçimde, referandumda ve genel seçimde CHP örgütlerinin en çalışkan ve dinamik gücünün kadınlar olduğunu belirtti.

Kadın Kolları Başkanı Zaimoğlu ise CHP kadın örgütünün önemli bir sürece girdiğini ve kongrelerden çok daha güçlenerek çıkacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları