loading
close
SON DAKİKALAR

KESK'e KCK Hapis Cezası

KESK'e KCK Hapis Cezası
Tarih: 12.02.2012 - 09:48
Kategori: Sendika

KESK’e Gözdağı: Genel Başkan ve 24 Sendikacıya 6′şar Yıl 3′er Ay Hapis

İzmir’de görülen ve karar duruşması geçtiğimiz ay bir ay ertelenerek, 28 Kasım’a bırakılan dava sonuçlandı. 5 kişinin beraat ettiği davada 25 KESK yönetici ve üyesine 6′şar yıl 3′er ay hapis cezası verildi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim Sen eski Kadın Sekreteri Elif Akgül ve Gülçin İsbert, KESK eski Kadın Sekreteri Songül Morsümbül gibi merkez yöneticilerinin de içinde yer aldığı davada karar oy çokluğuyla verildi. KESK eski Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir ise, beraat etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 28 Mayıs 2009 tarihinde KESK’e yönelik başlatılan operasyonda İzmir’de 28, Ankara’da 3, İstanbul, Manisa ve Van’da 1′er kişi olmak üzere çoğu eğitim emekçisi 34 kişi gözaltına alınmıştı. İzmir’de gözaltına alınan 28 KESK üyesinden 22′si tutuklanmıştı.

KESK üyeleri hakkında “KCK yapılanması içinde faaliyet yürüttükleri” iddiasıyla açılan dava, 18-19 Kasım 2009 tarihinde İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Haklarında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 22 kamu emekçisi yaklaşık 6 ay tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada tahliye edilmişti.

İzmir KESK davasında verilen bugün açıklanan ağır hapis cezaları sendikal harekete ve özelde KESK’e gözdağıdır.

AKP yargısı, ağır cezalar yoluyla toplumu sindirmek istemekte, kendisine muhalefet edecek tüm kesimleri cezalandırmaktan geri durmamaktadır.

Bugün için tutuklu bulunan aydın-yazar ve gazetecilerin sayısı 60′ı geçerken,  500′e yakın üniversite öğrencisi ile sayıları 4 bin 500′ü bulan BDP üyeside KCK davalarında tutukludur.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları