loading
close
SON DAKİKALAR

KESK’li kadınlar tek adam rejimine ‘Hayır’ diyor

KESK’li kadınlar tek adam rejimine ‘Hayır’ diyor
Tarih: 02.02.2017 - 16:48
Kategori: Kadın

KESK’li kadınlar, Anayasa değişikliği paketine referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini açıkladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu( KESK) üyesi kadınlar düzenledikleri basın toplantısıyla Anayasa değişikliği paketine referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini açıkladı. KESK’li kadınlar adına açıklamayı yapan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırılarak, baskı ve şiddetin iktidar eliyle tırmandırıldığını ve topluma dayatılan, biat etmeyene yaşam şansı tanınmayan, içeriğinde kadına dair tek bir kelime dahi bulunmadığı için mevcut pakete ‘Hayır’ diyeceklerini belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan’ın da destek verdiği toplantıda Atasoy, Anayasa değişikliği paketinin on sekiz maddeden ibaret olsa da Anayasanın tamamını ve rejimi değiştirdiği belirterek, değişiklikle birlikte yönetimin daha da merkezileşeceğini bildirdi. Atasoy, kuvvetler ayrılığının yerine, kuvvetler birliğini uygulanarak Türkiye’nin yüzyılı aşkın demokratik birikimine ve bütün kadın kazanımlarına ağır bir darbe vurulmak istendiğini söyledi.

Atasoy, KESK’li kadınlar olarak “Hayır” gerekçelerini şu şekilde sıraladı:

“Bozuk kadın düşmanlığı sicilinizle hazırladığınız mevcut paketinize,

Diktatörlük yasasına,

Kamunun tasfiyesine, kölelik şartlarında güvencesiz, esnek, cinsiyetçi çalışma rejimine

Evde, okulda, iş yerinde, sokakta, mahallede, demokratik birikime ve mirasa sahip çıkıyor, tekçiliği reddediyor, ‘Hayır’ diyoruz.”


BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları