loading
close
Dolar: TL
Euro: TL
Sterlin: TL
SON DAKİKALAR

KESK'li kadınlara PKK'li suçlaması

KESK'li kadınlara PKK'li suçlaması
Tarih: 01.07.2012 - 16:27
Kategori: Gündem

15 KESK'li kadınla ilgili iddianamede suçlama gerekçelerinden biri de, KESK'li bir tutuklunun duruşmalarının günü gününe takip edilmesi...

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliği, KESK üyesi 15 kadın hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı. Savcılığın mahkemece kabul edilen iddianamesinde, KESK üyesi kadınlar ‘ PKK terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası’ yapmakla suçlandı. 

SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ile KESK Kadın Sekreteri Canan Çağlayan’ın da aralarında olduğu 15 şüpheli hakkındaki iddianamede 12 kadın ‘terör örgütü propagandası yapmakla’ suçlanırken, Bedriye Yorgun, Güler Elveren ve Güldane Erdoğan ise hem ‘terör örgütü üyeliği’ hem de ‘terör ögürütü propagandası’ yapmakla suçlandı.

İddianamenin ‘genel değerlendirme’ kısmında ise savcılık şüpheliler için şu yorumda bulundu: 

“Soruşturmamıza konu olan basın açıklaması, gösteri yürüyüşü ve toplantı gibi etkinliklerin KESK tarafından organize edilip bağlı sendikalara bildirildiği görülmektedir ancak bu etkinliklerde dikkat çeken hususun PKK / KCK terör örgütünün amacına uygun etkinlikler olduğu gözden kaçırılmamalıdır.” 

Değerlendirmede, Seher Tümer’in duruşmalarının günü gününe takip edilmesi ve ‘canlı kalkan’ eylemleri için” Sıradan ve demokratik bir hakkın kullanımı olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığı düşünülmektedir” denildi.

İddianamede ayrıca şüphelilerin KESK üyesi Seher Tümer hakkında açılan davanın duruşmalarına katılmasının ‘sıradan bir olay olmadığı’ da ifade edildi: 

“Seher Tümer gibi, PKK terör örgütü üyeliği iddiasıyla değişik illerde tutuklu olarak yargılanan sanıkların duruşmalarının KESK tarafından takip edilerek bu duruşmalara katılımın sağlanmasını da sıradan bir olay olarak görmek mümkün değildir. 

Bu tespitler doğrultusunda şüphelilerin PKK / KCK terör örgütü ile organik bağını gösteren sendikal faaliyet adı altındaki eylemleri sendikal çalışma olarak görülemeyeceği için tüm şüphelilerin PKK / KCK örgütünün birer üyesi oldukları sonucuna varılmıştır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları