loading
close
SON DAKİKALAR

KESK'ten aramaya ilişkin açıklama

KESK'ten aramaya ilişkin açıklama
Tarih: 11.02.2012 - 22:08
Kategori: Sendika

KESK Yürütme Kurulu, KESK Genel Merkezi'nde KCK kapsamında yürütülen aramalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KESK Yürütme Kurulu, KESK Genel Merkezi'nde KCK kapsamında yürütülen aramalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP'nin politikalarına muhalefet eden herkesin sudan bahanelerle sindirilmeye ve baskı altına alınmaya çalışıldığı belirtilerek, "Akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, gençler, sendikacılar ve farklı düşünen her siyasetçi gün geçmiyor ki, yeni bir gözaltı dalgasının hedefi olmasın. Bu yönelimin toplumu tek tipleştirmeye ve bir baskı imparatorluğu kurmaya yönelik planlı bir stratejinin parçası olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.

Bu uygulamaların devamı bugün sabaha doğru Konfederasyon Hukuk ve TİS uzmanımız İsmet Aslan'ın evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınmasıyla yaşanmıştır. Uzmanımız 6 yıldır KESK'te kamu emekçilerinin ekonomik ve demokratik haklarının geliştirilmesi için onlarca rapor hazırlamış, bakanlıklar nezdinde yapılan toplantılara Konfederasyonumuz adına katılmış, sendikal mücadele konusunda yetkin bir arkadaşımızdır. Adresi belli olan bir kişinin bu yöntemle gözaltına alınmasını kınıyoruz" denildi.

"İlan ettiğimiz eylemleri yaşama geçirecekken bu baskının yaşanması tesadüf değildir"

Milyonlarca kamu emekçisini ve ailelerinin yaşamını doğrudan ilgilendiren 4688 Sayılı Yasada değişiklik yapılmasının uzun bir süredir toplumun gündeminde olduğu belirten KESK, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"KESK olarak kamu emekçilerini sefalet koşullarına mahkum etmeye devam edecek olan bu yasa tasarısına karşı mücadeleyi ülke genelinde sürdürüyoruz. En son 21 Aralık tarihinde yüz binlerce kamu emekçisi bu yasa tasarısına geçit vermeyeceğini ve sefaleti kabul etmeyeceğini KESK'in çağrısıyla greve çıkarak göstermiştir. 21 Aralık grevimizin hemen ardından ve yasa tasarısının meclis gündemine geleceği bugünlerde ilan ettiğimiz eylemleri yaşama geçirecekken bu baskının yaşanması ve uzman arkadaşımızın gözaltına alınması tesadüf değildir.

KESK olarak buradan bir kez daha uyarıyoruz; Hiçbir baskı, yıldırma operasyonu bizleri kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerini geliştirme mücadelesinden geri adım attıramayacaktır. AKP hükümeti bilemelidir ki; yirmi beş yıldır onlarca hükümete karşı bu mücadeleyi her türlü baskıya rağmen bu günlere kadar nasıl sürdürdüysek bundan sonra da sürdürmeye kararlıyız."

DİSK'ten acil dayanışma çağrısı

DİSK, KCK operasyonları kapsamında KESK'te yapılan aramaları kınadı. DİSK açıklamasında "DİSK, ülkemizin karanlığa hapsedilmesini istemeyen bütün halkımızı sıranın kime geleceğini beklemeden mücadele etmeye çağırıyor; siyasi iktidarın kardeş örgütümüze yönelik saldırıları karşısında uluslararası işçi örgütlerine 'acil' dayanışma çağrısı yaptığımızı kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

DİSK'ten yapılan yazılı açıklamada, daha önce genel merkez binası basılıp kimi yöneticileri gözaltına alınan kamu emekçilerinin etkin örgütü KESK'in önümüzdeki günlerde 4688 sayılı yasaya karşı eylem kararı almışken, iktidarın "yeni baskı ve engellemeleriyle" karşılaştığı belirtildi.

27 Aralık'ta "Anayasa Uzlaşma Komisyonu"nun ziyaret ettiği KESK Genel Merkezi'ne bu sabah saatlarinde de İstanbul Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerinin gelerek, genel merkez genelinde arama yapmak istediğinin, KESK yöneticilerinin ise bu karara itiraz ederek sadece gözaltına alınan KESK uzmanının çalışma odasında arama yapılabileceğini söylediklerinin belirtildiği açıklamada, "Çünkü genel arama yapılması, hukuksuz ve keyfi bir şekilde KESK'in bütün dosya, evrak ve bilgisayarlarına el konularak KESK'i haftalarca izole etmek anlamına geliyordu. KESK yöneticileri de siyasi iktidarın hukuku ayaklar altına alan bu uygulamaları karşısında haklı olarak direndiler" denildi.

"Toplum zapturapt altına alınıyor"

Türkiye'de hükümete muhalif çevrelere karşı yürütülen "baskı ve gözaltılarla süren operasyonlarla" toplumun zapturapt altına alındığını savunan DİSK, "Bunu yapanlara ve bundan medet umanlara, 'Zulüm ile abad olanın ahiri berbad olur' özdeyişini kulak ardı eden iktidarların hüsranlarıyla dolu olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz" dedi.
Açıklamasında, KESK'in yalnız olmadığını söyleyen DİSK, şunları kaydetti.

"Sınıf kardeşlerimiz ve örgütleri KESK yalnız değildir! Bütün DİSK'liler, emek ve demokrasi mücadelesinde olduğu gibi yine KESK'in yanında ve omuz omuzadır. DİSK'in bütün altyapısı kardeşlerimizin hizmetindedir.

KESK'e yapılan saldırı ve engellemeleri şiddetle kınıyor; ülkemizin karanlığa hapsedilmesini istemeyen bütün halkımızı sıranın kime geleceğini beklemeden mücadele etmeye çağırıyor; siyasi iktidarın kardeş örgütümüze yönelik saldırıları karşısında uluslararası işçi örgütlerine 'acil' dayanışma çağrısı yaptığımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları