loading
close
SON DAKİKALAR

KESK’ten Birleşik Kamu İş’e 1 Mayıs tehdidi

KESK’ten Birleşik Kamu İş’e 1 Mayıs tehdidi
Tarih: 01.05.2016 - 14:54
Kategori: Gündem

KESK, Ankara Kolej Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs kutlamasına Birleşik Kamu-İş’in katılmasını istemedi.

KESK, Ankara Kolej Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs kutlamasına Birleşik Kamu-İş’in katılmasını istemedi.

KESK, Ankara Kolej Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs kutlamasına Birleşik Kamu-İş’in katılmasını istemedi. Emniyet görevlilerinden Birleşik Kamu-İş’in alana girmesini engellemelerini isteyen KESK yöneticileri, Birleşik Kamu-İş alana geldiği takdirde müdahale edeceklerini söyledi. Bunun üzerine Birleşik Kamu-İş saat 11.00’da Güvenpark’ta toplanarak 1 Mayıs’ı burada kutlama kararı aldı.
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Mücahit Dede, konuyla ilgili şunları söyledi: “Birleşik Kamu-İş olarak emekçilerle birlikte alanların paylaşılması taraftarıyız. Ankara’da da bununla ilgili görüşmelerimiz oldu. İki gün önce tertip komitesi bize provokasyona açık bir durum olduğunu söyledi ve bizi alana kabul etmediler. Bunun üzerine biz Güvenpark’tan alana gideceğimizi söyledik. Bunu duyan tertip komitesi emniyetle bizimle ilgili görüşme yapmışlar.

‘MÜDAHALE EDERİZ’

Bu toplantıda bizim alana girmememiz konusunda emniyeti uyarmışlar, müdahale edilmesini istemişler. ‘Siz müdahale etmezseniz biz müdahale ederiz’ demişler. Emniyetten üst düzey yetkili bir arkadaş beni aradı. Tertip komitesiyle yapılan toplantıyı anlattı ve alana gelmememizi, gelecek olursak müdahale edileceğini söyledi.”
Dede, “Orada çıkacak bir olayın sorumluluğunu almak istemiyoruz. Çünkü ülkedeki durumu biliyoruz. Her türlü provokasyona açık bir dönem. Bu işin bir parçası olmamak adına emekçilerle birlikte o alanda olmama kararı aldık. Tabi bizim için üzücü bir durum. Ben Türk-İşi de aradım Türk-İş ‘Bu konuyu çok derinlemesine bilmiyoruz. Bize gelen bilgi önce talep ettiğiniz ama sonra çekildiğiniz yönünde. Ama KESK, DİSK ne dedi, aranızda nasıl bir sıkıntı var bilmiyoruz’ dedi” diye konuştu.

Aydınlık

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları