loading
close
SON DAKİKALAR

KESK’ten her yerde grev çağrısı

KESK’ten her yerde grev çağrısı
Tarih: 11.02.2012 - 23:08
Kategori: Sendika

KESK’in 21 Aralıkta yapacağı genel greve ilişkin KESK’e bağlı sendikalar çeşitli illerde açıklama ve çağrılar yaptı.

KESK’in 21 Aralıkta yapacağı genel greve ilişkin KESK’e bağlı sendikalar çeşitli illerde açıklama ve çağrılar yaptı. SES Manisa Şubesi adına açıklama yapan Şube Başkanı Serpil Deniz, “ Bizleri parçalı istihdamlara, sözleşmeli, taşeron diye ayırıp, bunu bir kadermiş gibi sunarak, geleceğimizi karartmaya çalışanlara karşı grev” çağrısı yaparken diğer konfederasyonların da greve destek vermesi gerektiğini söyledi.

Sinop’ta da KESK’in çağrısı vardı. KESK adına basına açıklaması yapan SES İl Temsilcisi Kayhan Konukçu, “Üyelerinin hak ve çıkarlarını korumakla görevli her sendikanın, konfederasyonun yapması gereken, uluslararası sözleşme ve anlaşmaların yanı sıra Anayasanın bize tanıdığı hakkımızı kullanarak 21 Aralıkta, en uzun gecede, en kısa günde, karanlığın en koyu,  ışığın en az olduğu günde aydınlığı arttırmak için grev yapacağız” diye konuştu.

KESK Antep Şubeler Platformu, Eğitim Sen binasında basın mensuplarına kahvaltı düzenleyerek 21 Aralıkta Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan grev hakkında bilgi verdi. Kahvaltıda konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Faruk Koç, AKP iktidarının kamu emekçileriyle toplusözleşme yapılacağı sözünü hatırlatarak, Bakanlar Kurulunun ardından yasa taslağının içeriğinin net olarak ortaya çıktığını ve hükümetin kendi bildiğini okuduğu belirtti. Kamu Emekçilerine çağrı yapan Koç, “Bizleri yok sayan, yandaş konfederasyonu ile el ele vererek irademize ipotek koymaya çalışan bu iktidarın emek düşmanı politikalarına sessiz kalmadığımızı hep birlikte gösterelim. 21 Aralık günü hep birlikte grevde olalım” dedi.

KESK heyeti 21 Aralık grevinin çalışmaları kapsamında Diyarbakır büromuzu ziyaret etti. Heyette yer alan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şube Sekreteri Veysel Özhekti, Evrensel gazetesinin emek mücadelesinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “İnsanca bir yaşam için 21 Aralık’ta greve çıkacağız. AKP hükümetinin saldırı yasalarına dur diyeceğiz. Geleceğimizi çalmayı hedefleyen 4688 sayılı Yasa Taslağı’na ve güvencesiz çalışmaya karşı, toplusözleşme hakkımız için alanlarda olacağız” dedi.

21 Aralık Grevi öncesi KESK’in bölge çalışmaları kapsamında Adana’da gerçekleştirilen açıklamaya SES MYK üyeleri Bedriye Yorgun, Zülfikar Kartal ve KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da katıldı. SES Şube binasında yapılan açıklamada konuşan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, 657 sayılı kanunun kaldırarak kamu emekçilerinin iş güvencesinin yok edilmeye çalışıldığını vurguladı.

Ege Üniversitesi Hastanesinde yapılan eylemde, SES işyeri temsilcisi Selçuk Yitik hasta ve hasta yakınlarına seslenerek “Sizler, bizlere en mahrem sırlarınızı açarken güvendiniz. Bebeğinizi iyileştirelim diye bizim kucaklarımıza teslim ettiniz. Ameliyat öncesi bize güvendiniz, bizim ellerimizde uykuya daldınız. Şimdi sıra sizde. 21 Aralık’taki greve destek vermeye” diye konuştu. Dokuz Eylül Üniversite Hastanesinde gerçekleşen eylemde konuşan SES işyeri temsilcisi Günseli Uğur da, insan hakları haftası nedeniyle İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinden seçtiği maddeleri okudu ve greve çağrı yaptı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları