loading
close
SON DAKİKALAR

KESK'ten zam protestosu

KESK'ten zam protestosu
Tarih: 12.02.2012 - 01:42
Kategori: Sendika

KESK İstanbul Şubeler Platformu, milletvekili maaşlarına yapılan zam ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyelerinin Ankara'da polis saldırısına uğramasını, düzenledikleri eylemle protesto etti

Taksim Tramvay Durağı’nda, akşam saatlerinde toplanan KESK üyesi yaklaşık 30 kişi, "Zafer direnen emekçinin olacak", "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız", şeklinde slogan attı.

Grup ayrıca Ankara’da SES üyelerine yapılan polis saldırısını da kınadı. Grup adına açıklamayı okuyan Barış Uluocak, "Yeşil kartın iptal edilmesiyle 5 milyon vatandaşımız sağlık hakkından mahrum bırakılırken, 800 TL maaş alan işçi, emekli ve yetimlerin bile ödediği katkı payı artırıldı. 2 milyonu aşkın kamu emekçisi, ek ödemeler maaşlarına yansıtılmadığı için emeklilik maaşlarında ortalama en az yüzde 30 hak kaybına uğratıldı. 

Net 659 lira olan asgari ücrete yüzde 3 gibi trajikomik bir artış oranı öngörülürken milletvekili emekli maaşlarını yüzde 100 oranında artıran bu düzenleme kabul edilemez. Kamu hizmetlerini ticarileştiren tüm yasalarla beraber bu yasanın iptal edilmesi gerekiyor" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları