loading
close
SON DAKİKALAR

KHK Mağduru memurlar adalet arayışı için basın toplantısı düzenledi

KHK Mağduru memurlar adalet arayışı için basın toplantısı düzenledi
Tarih: 16.04.2017 - 12:06
Kategori: Gündem

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Kanun Hükmünde Kararnamelerle mesleklerinden sorgusuz sualsiz ihraç edilen binlerce memuru, kamu görevlisini temsilen KHK Mağduru Memurlar Platformu bugün bir basın toplantısı düzenledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Kanun Hükmünde Kararnamelerle mesleklerinden sorgusuz sualsiz ihraç edilen binlerce memuru, kamu görevlisini temsilen KHK Mağduru Memurlar Platformu bugün bir basın toplantısı düzenledi. Platform adına Ekin Bayraklı, kendileri de KHK ile ihraç edilen Cihangir İslam ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da katıldığı basın toplantısında ihraç edilen memurlar taleplerini dile getirdi.
Katılımın yoğun olduğu, ihraç edilenlerin aileleriyle katıldığı basın toplantısında, hukuksuz ve sorgusuz sualsiz gerçekleştirilen ihraçların toplumda derin yaralar açıtığından bahseden platform üyeleri, bu hukuksuzlukların son bulmasını istedi.

Bir kısmı tutsak olan ihraçlı memurların ailelerinin de katıldığı toplantıda, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Cihangir İslam da Hak ve Adalet Platformu adına desteklerini belirttiler ve yaşanan mağduriyetlerle birlikte mücadele edilerek başa çıkılabileceğini dile getirdiler.

“15 Temmuz’daki darbe girişimine hep birlikte karşı koymamıza rağmen, 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL ile birlikte toplumun ilgili ilgisiz bütün kesimlerine yönelik bir temizlik harekatı başladı ve bizler de hukuksuzca işimizden atıldık” diyen platform üyeleri, aylardır içe kapandıklarını, bir çok kişinin psikolojik bunalım içinde olduğunu, aile hayatlarının zor durumda olduğunu belirterek adalet talep ettiler.
Platform üyelerinden, Cemil Turan (öğretmen), Ahmet Erkaslan (jandarma astsubay), Nazım Ardıç (memur) ve Sezgin Yurdakul (işçi) yaşadıkları kişisel mağduriyetleri paylaşarak kendileri gibi olan binlerce mağdur için adalet istediklerini belirttiler.

KESK adına söz alan ihraç edilen bir öğretmen, katılımcıları, ihraçlara karşı mücadeleye çağırdı.
Platform, son olarak, “adaletin ilk aşaması olarak, açıkta bekleyen ve ihraç edilen tüm personellerden, adli ve idari soruşturması tamamlananlar, kuvvetli suç delili olmayanlar ve hiçbir işlem yapılmayanlar görevlerine ivedilikle iade edilmelidir” talebini dile getirerek basın toplantısını sonlandırdırlar.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları