loading
close
SON DAKİKALAR

KHK'dan çıkan ÖSYM sürprizi

KHK'dan çıkan ÖSYM sürprizi
Tarih: 07.11.2011 - 14:19
Kategori: Eğitim

ÖSYM teşkilat yasasındaki ilgili maddeden 'yabancı dil' ibaresi çıkarıldı. Böylece kurumda daire başkanı olmak için yabancı dil bilme şartı kalktı.

Hükümetin Yetki Yasası'nın dolduğu son gün çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) birçok devlet kurumunun mevzuatında değişiklik yapılırken bir ince ayar da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ndeki (ÖSYM) Daire başkanlıklarına geldi. ÖSYM'de Daire Başkanı olmak için öngörülen yabancı dil bilme şartı son KHK'larda yer alan bir hükümle kaldırıldı.

Kurumda Daire Başkanı olmak için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun öngördüğü şartlarla birlikte 'ÖSYM Uzmanlığına atanmak için gerekli eğitim ve yabancı dil şartları' aranıyordu. Yapılan değişiklikle ÖSYM'nin teşkilat yasasındaki ilgili maddeden 'yabancı dil' ifadesi çıkarıldı. Böylece Kuruma bağlı Yabancı Dil Sınavları Daire Başkanlığı'nın da aralarında bulunduğu 7 daireye başkan olarak atananlarda aranan yabancı dil şartı kaldırılmış oldu.

ÖSYM'nin bu yıl şubat ayında çıkan teşkilat kanununa göre kurum bünyesinde 7 Daire Başkanlığı bulunuyor. Kurum'daki daire başkanlıkları şöyle:

Yabancı Dil Sınavları Daire Başkanlığı, Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı, Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgi Güvenliği ve Yönetimi Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı.

ÖSYM'de uzman olarak atanmak için ise en az KPDS (C) seviyesinde yabancı dil bilmeyi, yani KPDS'de yüz sorudan en az 70'ini doğru cevaplandırmayı gerektiriyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları