loading
close
SON DAKİKALAR

KHK'lılara polis müdahalesi

KHK'lılara polis müdahalesi
Tarih: 05.10.2019 - 13:00
Kategori: Gündem

Ankara Buluşması'na katılmak için İstanbul'dan Ankara'ya giden KHK'lıların otobüsleri polis tarafından Ankara'nın girişinde durduruldu. Ankara'da bir araya gelen KHK'lılara da polis müdahalede bulundu.

KHK’lı Platformu’nun 5-6 Ekim’de düzenlemeyi planladığı KHK’lılar Buluşması için İstanbul'dan Ankara'ya giden grubun bulunduğu araç bu sabah Ankara girişinde durduruldu. Polisin grubu 2 saat alıkoyduğu belirtilirken zaman zaman da fiili müdahalede bulunduğu öğrenildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK'lıların Ankara'ya girişinin engellenmesine tepki gösterdi. Gergerlioğlu, İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabının etiketleyerek, "İstanbul'dan gelen KHK grup otobüsümüz Ankara Eryaman'da durdurulmuş. Anayasa diye bir şey umrunuzda degil anladık ama yine hatırlatalım GBT yaptıktan sonra daha kimseyi tutamazsınız. Anayasal seyahat hürrıyetini kısıtlayamazsınız..!" dedi.

Twitter'da @khktelevizyonu isimli hesaptan yapılan paylaşımda o anlar şöyle görüntülendi:

Ankara'da bir araya gelen KHK'lılara da polis müdahalede bulundu. Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltıları engellemeye çalıştı. 

Twitter'da Salih Gergerlioğlu'nun paylaştığı müdahale anına ait görüntüler şöyle:

Buluşmanın engellenmesinin ardından KHK'lılar HDP Genel Merkezi'nde bir araya gelerek açıklama yaptılar.

KHK’lı Platformu’nun 5-6 Ekim’de düzenlemeyi planladığı KHK’lılar Buluşması Valilik tarafından yasaklanmıştı. 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları