loading
close
SON DAKİKALAR

Kıbrıs’ta genel grev

Kıbrıs’ta genel grev
Tarih: 12.02.2012 - 18:48
Kategori: Sendika

Kıbrıs’ta Sendikal Platform, burjuva meclis partileri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte 31 Ekim'de miting düzenledi.

Özelleştirme yasası, sosyal güvelik ve sosyal sigortalar yasası değişikliği ile mevcut hükümetin icraatlarına yönelik bir günlük uyarı grevinde, meclis önünde miting yapıldı.

Eski PEYAK binası civarında toplanan kitle, kortejler halinde, sloganlarla Meclis önüne yürüdü.

Meclis önüne polis barikatı kurulurken, resmi ve sivil polislerin kitlenin içinde gezdiği gözlemlendi.

Sendikal Platform adına, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Yönetim Kurulu üyesi Selma Eylem’in konuşma yaptığı mitingde, polislerin kitlenin arasından dağılması uyarısına rağmen çok sayıda sivil polis alandan ayrılmadı.

Mitingde telekomünikasyon ve elektrik emekçileri özelleştirme karşıtı pankart açarken, kitlesel bir katılım sağlayan Dev-İş ise “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” yazılı ana pankartıyla yürüdü. Ayrıca Basın-Sen de mitinge katılım sağladı.

Öte yandan bir yılı aşkın bir süredir mağdur edilen eski KTHY çalışanları da mitingdeydi. Ancak KTÖS, DAÜ-BİR SEN mitingi bir nevi protesto ederek kitlesini taşımadı. Mitingin sadece mevcut hükümete karşı yapıldığını savunarak, Türkiye karşıtlığı içermediği ve bu nedenle mitinge kitlelerini taşımadıklarını belirttiler.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel mitingin sonunda eylemcilere hitap ederek, mevcut meclisin halkı temsil etmediğini dile getirdi. Bir günlük eylemle sınırlı kalınmaması çağrısında bulundu.

Eylemciler saat 12.00 civarında dağıldı.

Bu sırada Afrika Gazetesi’nde asılı bulunan Türkiye karşıtı bir döviz, polisler tarafından alınarak el konuldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları