loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır

Kılıçdaroğlu: 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır
Tarih: 16.02.2021 - 13:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-Sanıyorlar ki biz geri adım atarız. Sanıyorlar ki 'tek tek hapse attığımızda bunlar dağılırlar.' Bu partinin ruhunda Kuvayı Milliye ruhu var. Bilmeleri gereken budur. CHP savaş meydanlarında, cumhuriyet kurulmadan önce kurulmuştu. O insanlar cumhuriyeti kurdular, cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılması için bizi görevlendirdiler. Bunun için göreve talibiz. 
-İktidar sahipleri cumhuriyetin bütün kurumlarına saldırldılar. Genelkurmay başkanlarının bile terörist diyerek içeri atıldığına tanık olduk. Enis Berberoğlu bardağı taşıran damla oldu. Biz dünya siyaset tarihinin en anlamlı ve en uzun yürüyüşünü yaptık. Adına adalet dedik. Memlekette adalet yoktu. Adaletin eli kolu bağlanmıştı. Yargı kararları uygulanmıyordu. 
-Bir mahkeme beraat bir mahkeme ömür boyu müebbet veriyor. AYM hak ihlali var diyor, alttaki mahkeme 'uygulamam' diyor. Bir mahkeme anaysayı takmayacağım, diyor. Gücümü saraydan alıyorum, diyor. Bugün o saray yerle bir oldu. Orada şeklen bir saray var. Türkiye'de de adaleti gerçekleştirmek için mücadele eden milyonlar var. Enis Berberoğu görevinin başındadır. 
Bu ülkede gerçek anlamla hukuk, demokrasi varsa ilk AYM kararını uygulamayan o yargıcın görevden alınması lazım. HSK'ya soruyorum, bu kişi hala görevinde mi? Görevdeyse sen kimin hukukunu savunuyorsun?
Talimatla görev yapan hakimler elenip yargı içinden alınmadığı sürece bütün yargı thmet altında kalıyor.
-Gara şehitlerimiz var. 6 yıldır terör örgütünün tuttuğu erlerimiz. 5-6 yıldır ne yapıldı? Defalarca hatırlatılmasına karşın ne yapıldı? Tamamı hayatını kaybetti. Şehitlerinin ailelerinin evlerine kor ateşi düştü. Hepimizin içi yanıyor. Şehitler üzerinden hesaplaşan bir Türkiye haline geldik. İktidarın yaptığına bakın. Şehit şehittir. Bir tweet üzerinden kıyameti kopardılar. Aileler defalarca geldiler. Arkadaşlarımızı görevlendirdik, basın toplantıları yaptılar. İktidarın olaya el atması gerektiğini söyledik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. İktidara çağrılar yapıldı. Soru önergeleri verildi. Dönemin başbakanına, bakanlara, savunma bakanlığına. 
Bu kardeşlerimizin öldüğü haberi geldi. Önce şunu düşündüm. Nerede ve nasıl şehit oldular? Bilgi edinmeye çalıştık. Bilgiler parça parça önümüze gelmeye başladı. Açıklamayı niçin Malatya Valisi yapıyor?  Bu ülkenin cumhurbaşkanı var, İçişleri Bakanı, savunma bakanı var.
Biz de isteriz bu kardeşlerimizin burnu kanamadan ülkeye getirilmesini ve terör örgütüne ders verilmesini.
çıklamaktan korktular. Devleti yöneten birisi çarşamba çok önemli bir şey açıklayacağım, dedi. Operasyonlar gizli yapılır. Rahmetli Ecevit terör ögütünün başındaki kişiyi getirirken eşine bile haber vermemiştir. Bunlar bir köyü bile yönetmezler. 
Şehitlerimiz geldi, baş sağlığı dileklerimiz var. AK Parti trolleri hareket geçtiler. Kabahatlerini örtmek için. Her alanda ayrıştırdılar, şehitler üzerinden de ayrışmayı getiriyorlar. Çok tehlikeli bir tutum bu. Daha defnedilmemişken şehitler talimatla bunu yapıyorlar. 
Daha cenazeler kalkmaış kavga ediyorlar, sen ben kavgası. Kinle, öfkeyle devlet yönetilmez. Devlet bilgi, birikimle yönetilir. Yönetenler her eleştiriye açık olmak zorundadırlar. 
Bir de kendilerini başka pozisyonda tutuyorlar. Biz müslümanız, diğerleri değil diye... Allah akıl fikir versin. Kimliğiniz, yaşam tarzının, siyasi görüşünüz, inancınız ne olursa olsun başımın üstünde yeriniz var. 
 
(Erdoğan) Şehitlerimiz var, sabah yaylada kahvaltı yapıyor. Sonra kongre yapıyor. Gülüşmeler, şakalar... O kongreyi açın izleyin.
Rehineleri kurtatmaya gidiyorlar hepsi ölüyor. Birinin sorumluluğu alıp istifa etmesi gerekiyor.
13 kişi hayatını kaybetmiş, şehidimiz var bari onlara saygı duy.

Güle oynaya kongre yapıyorlar bir de şehit annesini telefonla bağlatıyorlar. O da ayrı bir dram. Erdoğan'ın keyfi yerinde, anne ağlamaklı. Ders vermeye kalkıyor. Allah bu millete sabır versin. Bir şehit annesini propaganda malzemesi olarak kullanıyor. Şehitlere ne kadar yakın olduğunu Türkiye'ye anlatmak için kullanıyor onu. Oysa bütün Türkiye görüyor onu. Nasıl güldüğünü, nasıl eğlendiğini, nasıl keyif içinde olduğunu.

Askerlerimiz, sivillerimiz, devlet görevlilerimiz hayatlarını kaybetmiş o beyfendinin derdi başka. Bir annenin matemini yaşamasına dahi izin vermiyor. O annenin acısını, dramını acaba Saray ve çevresi biliyor mu?

Bir de "Oğlunuz şehit oldu, siz bu şerefi yaşadınız" diyor. Lafa bak, o şeref en çok sana yakışıyor. Göndersene çocuklarını askere. Niye bedelli askerlik yaptırdın? Eğer sen böyle bir şerefi istiyorsan, böyle bir şerefi kabul etmek istiyorsan çocuklarına bedelli askerlik yaptırmazsın, gönderirsin askere. Neden bu ülkede fakir fukaraların çocukları bedel ödüyor? Hangi AK Partili milletvekilinin çocuğu bedel ödedi bu ülkede? Gerçekten içimiz acıyor.

-Erdoğan'a beş soru soracağım. Bu soruların cevabını millet  adına ondan bekleyeceğim.

1- Bölücü terör örgütünün tam 5,5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için başbakan veya cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?

2- Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz. İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?

3- Yıllarca dostum Trump diye böbürlenip durdunuz. Neden dostluğunuzu vatan evlatlarımızı terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadınız. Bölgede Amerikalılar çok güçlü, senin de en yakın dostun Trump.

4- Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümünde büyük katkıları olmuş insan hakları örgütlerinden, terör örgütünün elinde tuttuğu evlatlarımıza zarar gelmemesi için en azından çağrıda bulunmak hiç aklınıza gelmedi mi? Neden 13 kişiye sahip çıkmadınız şimdiye kadar?

5- Dün Rize'de yaptığınız açıklamalardan sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu, ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim? 

13 şehidimizin kanları yerdedir. Onlar burunları kanamadan Türkiye'ye getirilebilrdi. Sözde terör örgütünden alacaklar, çarşamba Erdoğan çıkıp kahraman gibi açıklama yapacaktı, hedef buydu. Davulla zurnayla kurtarma mı yapılır? 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Savunmaya geçti. Grup toplantılarını çarşamba günleri yapıyor. Bu 5 sorunun cevabını bekliyoruz.
-Devletin hukukun üstünlüğüne göre yönetilmesi gerekir. 
Bir kadın Elazığ'da Erdoğan'a 'açım' diyor. Duymazlıktan geliyor. 'Açım, açım' diyor. Bu sosyal medyaya düşünce vali makamına çağırıyor. Valisin bari kadının ayağına git. Bunlarda ahlakın kırıntısı var mı? Kadın 'açım' diyor. Herhalde 'sen bundan sonra açım, deme, sözlerini geri al' dediler. Valiler devletin valisi olur, partinin valisi olmaz. 
-Boğaziçi'nde bir eylem var. Rektör atandı, istenmiyor. Alıyorlar Uludağ'dan görüntüler sözde onları karalayacak. Havuzu nasıl oluşturduklarını biliyoruz. Şehitlerimiz varken eğleniyorlar, diyor Sen Rize kongresine baksana, beyefendinin attığı kahkahalara. Onu haber yapsana. Anne babalara sesleniyorum: Onlar doğruları söylüyorlar. Onlarla gurur duyuyorsunuz, biz de gurur duyuyoruz.
-Sandık gelecek. Millet her şeyi not ediyor. Sandıkla geldiler, sandıkla göndereceğiz. Hiç kimsenin arkasından asarım keserim yok. Her şeyi hukuk içinde çözmeye karalıyız.  
-Perşembe günü Bolu'ya gittim. Esnafın dertlerini dinledik. Hepsi şikayetçi. Şehitler ve gaziler derneğine gittik. 15 Temmuz şehitleri has evlat diğerleri üvey evlat. Bu ayrım olmaması lazım.
Kahvecilerle görüştük. Lebaleb dolu kongreler yapılıyor, kalabalık diye övünülüyor ama bizim kahveler niye kapalı, diyorlar. Sokağa terkedilmiş öksüz çocuk gibiyiz dediler. 
 
AK Parti iktidarının devletin kasasından ödediği faiz 134 milyar. Ayda 1 milyar 600 milyon dolar faiz ödüyoruz. Faiz bütçedeki bütün gelirleri yok ediyor. 
İktidarımızın ilk 1 haftasında ne yapacağımızı açıklamıştım. Aynı açıklamayı tekrar yapmak isterim. 
1-Katar ordusuna peşkeş çekilen tank palet fabrikasını ordumuza iade edeceğiz.
2-15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan paraları faizleriyle birlikte k sahiplerine vereceğiz.
3-Beşiktaş'taki terör saldırısında 48 şehidimiz için toplanan paraları hak sahiplerine iade edeceğiz.
4-Çiftçilerin faizlerini sileceğiz, ana parayı taksite bağlayacağız.
5-Esnafın pandemide aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz, anaparayı taksite bağlayacağız.
6Stopaj vergisini kaldıracağız.
7-Süleyman Şah Türbesini kaçırıldığı toprağımıza götüreceğiz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları