loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: ‘15 günde toplayalım’

Kılıçdaroğlu: ‘15 günde toplayalım’
Tarih: 11.02.2012 - 21:01
Kategori: Siyaset

CHP lideri Kılıçdaroğlu imzaların ulaşmasının ardından kurultayın hızlıca yapılabileceği mesajı verdi

CHP MYK toplantısında, Matkap’ın muhaliflerin tüzük taslağı için “Midem bulandı” sözleri tartışma yarattı. Okay, “Bu üslup yakışmadı. Fiziki bir rahatsızlığı varsa Sayın Matkap dahiliyeciye gitsin tavsiyesinde bulunuyorum” dedi.

CHP’li muhalifler, olağan kurultayın toplanması için yeterli imzaya ulaşırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Tüzüğe göre 45 günlük bir süre var. Ancak bu süreyi beklemeden 15-20 gün içinde kurultayı toplayalım. Partimizi kamuoyu önünde tartıştırmayalım” mesajı verdiği öğrenildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. MYK’de, Türkiye’deki ve dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeler değerlendirildi. MYK’de ayrıca Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu’nun görevden alındığı ve Kocaeli’nde boş bulunan yönetimlere atama yapıldığı da kaydedildi.

Kılıçdaroğlu’nun dün MYK öncesinde bazı parti yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde, tüzük kurultayı için kendilerine imzaların teslim edilmesinden sonra ivedilikle “gerekenin yapılması” talimatı verdiği öğrenildi.

CHP tüzüğüne göre olağanüstü tüzük kurultayının toplanması için 256 imzanın genel merkeze ulaştırılması durumunda 45 gün içinde kurultayla ilgili kararın verilmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu da önceki gün “Hukuk kuralları içinde gereği ne ise yerine getirilecektir” açıklamasında bulunmuştu. Muhaliflerin imzaları teslim edecekleri tarihe göre şubat ayı içinde olağanüstü tüzük kurultayının toplanabileceği belirtiliyor. Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın muhaliflerin tüzük taslağıyla ilgili görüşleri üzerine “Midem bulandı” sözleri tartışma yarattı.

Muhaliflerden eski Genel Sekreter Önder Sav’ın en yakınındaki isimlerden eski milletvekili Hakkı Süha Okay, “Bu üslup Sayın Matkap’a yakışmamıştır. Fiziki bir rahatsızlığı varsa Sayın Matkap dahiliyeciye gitsin tavsiyesinde bulunuyorum” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları