loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, 4 saat elektriği kesilen Moda Sahnesi'ni ziyaretinde Devlet Bahçeli'nin yolladığı kandil ve gaz lambası hediye etti

Kılıçdaroğlu, 4 saat elektriği kesilen Moda Sahnesi'ni ziyaretinde Devlet Bahçeli'nin yolladığı kandil ve gaz lambası hediye etti
Tarih: 13.03.2022 - 10:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrikleri 4 saat boyunca kesilen İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Moda Sahnesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin çağrısı üzerine kendisine gönderilen fener ve gaz lambalarından birer tane hediye etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 bin liralık elektrik faturası ödenmediği için elektriği 4 saat boyunca kesilen Moda Sahnesi'ni ziyaret ederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı üzerine kendisine gönderilen fener ve gaz lambalarından birer tane hediye etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "21. yüzyılda yaşıyoruz ve tüm yurttaşların elektriğe insani koşullarda erişebilmesi gerek" dedi.

Moda Sahnesi, elektriğe yapılan zammın ardından ocak ayında gelen 20 bin 61 lira 90 kuruşluk elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı. Şubat ayında ise 19 bin 260 lira elektrik faturası gelmişti. Moda Sahnesi'nin elektriği, ödenmeyen borcu nedeniyle önceki gün kesildi. Ancak gelen tepkiler üzerine elektrik kesintisi sonlandırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrikleri 4 saat boyunca kesilen İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Moda Sahnesi'ni ziyaret etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde; CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve CHP milletvekilleri eşlik etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha önce; elektrik zamları geri alınıncaya kadar kendi elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamış, Bahçeli de buna tepki göstermişti. Bahçeli, “Her il teşkilatımızın Kılıçdaroğlu’na bir kandil göndererek aydınlanmasına yardımcı olmasını bekliyor, bu talimatımı paylaşıyorum” açıklamasını yapmıştı.

Moda Sahnesi'ni ziyareti sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı üzerine kendisine gönderilen fener ve gaz lambalarından ikisini Yönetmen Kemal Aydoğan'a hediye etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

BİR TOPLULUĞU VAR EDEN DEĞERLERDEN BİRİSİ DE SANAT VE KÜLTÜRDÜR

Bir topluluğu var eden değerlerden birisi de sanat ve kültürdür. Sanat ve kültüre ne kadar önem verirsek Türkiye'nin saygınlığı bütün dünyada o kadar iyi yankı uyandırır. Moda Sahnesi'nin elektriklerinin kesildiğini duyunca doğrusunu isterseniz ürpermedim değil. Bir sanat alanında, sanatın icra edilmesinde elektriklerin kesilmesi, başlı başına vahim bir tablodur. Ama sonradan bağlandığını duydum ve gerçekten son derece mutlu oldum. Elektriklere yapılan zamlar dolayısıyla siyasal iktidarı oldukça sert eleştirmiştim. Bu konuda düşüncelerimi de sosyal medyada da paylaşmıştım. Bunu üzerine Sayın Bahçeli kendi il başkalarına talimat vererek bana kandiller göndermelerini söylemişlerdi.

BU KANDİLLERDEN İKİSİ BURADA, BİRİ LAMBA BİRİ DE FENER

Bu kandillerden ikisi burada, bir lamba, bir de fener. Düşündüm ki en çok Moda Sahnesi'ne yakışır bunlar. Benzer bir olayı yaşadılar. Bizim kültürümüzün bir parçası elbette kandilimiz olsun, lambalarımız olsun, fenerlerimiz olsun. Ama 21’inci yüzyıldayız biz, artık elektriklerimiz olsun, buzdolaplarımız çalışsın. Dolayısıyla elektrikten, enerjiden yararlanan bütün esnafın, bütün vatandaşların en azından pahalı bir bedel ödemeyerek enerji hakkından yararlanmaları gerekiyor. Dolayısıyla böylesine güzel bir ortamda, sizlerle beraber olduğum için sanat dünyası ile beraber olduğum için son derece mutluyum. Sizler var olduğunuz sürece biz varız. Bizi eleştirdiğiniz sürece de biz kendi varlığımızı biraz daha güçlenmiş hissedeceğiz. Çünkü, sanat demek aynı zamanda eleştirmek demek. Dolayısıyla sanatın bu yönünü de ihmal etmeyelim. Bu iki küçük armağanı da kabul ederseniz beni çok mutlu edersiniz. Sağ olun, var olun.”

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BU KANDİLLER ÇOK İŞİMİZE YARAR"

Moda Sahnesi’nin Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan da Kılıçdaroğlu'nun hediyesini seve seve kabul ettiklerini belirterek, "Ödemediğimiz ikinci faturamızın son ödeme günü dün doldu. Büyük olasılıkla önümüzdeki hafta bunlar bizim çok işimize yarayacak. Aydınlatmak için kullanırız kandilleri. Çok teşekkürler ziyaretiniz için" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, elektrik ücretlerinde indirim yapılıncaya kadar faturasını ödemeyeceğini açıklamasının ardından faturanın gelip gelmediğinin sorulması üzerine “İndirim yapılıncaya kadar... Bilmiyorum, ben evde değilim ama Ankara'ya dönüşte bir eşime sorayım. Yeni fatura geldi mi gelmedi mi haberim yok şu anda” yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kendisinin Diyarbakır ziyareti ile ilgili eleştirilerine verdiği emojili yanıtın anımsatılması üzerine de “Gayet güzel bir emojiydi” dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları