CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü 10. gününe girdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 10. gününe girildi.
Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı arefesinde Adalet Yürüyüşü'nün 10. gününe bugün saat 10.00'da Köroğlu Tesisleri'nden başladı.
'Siyasi idamlar hiçbir topluma yarar getirmez'
Yürüyüş öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Uygarca tartışan bir Türkiye hepimizin özlemi. Bu yürüyüşün amacı da bu. Bu bayram ve ramazan süresince beni derinden üzen bir olay var, onu da sizinle paylaşmak isterim. Mısır'daki idamlar. Siyasi idamların hiçbir topluma hiçbir yarar getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Türkiye bunu yaşadı, acılar çekti. Bir dönem idam ettiğimiz siyasileri sonra kucakladık. Ama ölen geri dönmüyor. Bu nedenle Mısır'daki yöneticilere ve kardeşlerimize seslenmek isterim. İdamların topluma yarar getirmeyeceğini görmek isterseniz Türkiye'nin tarihine bakın. Biz bayramların bütün İslam alemine huzur getirmesini isteriz. Bayramı kutlayacağız ama bu olaylar aynen devam ediyor" diye konuştu.
CHP liderinin bugünkü yürüyüşüne İstanbul barosuna kayıtlı avukatlar cübbeleri ile katıldı.
Kılıçdaroğlu yürürken yoldan geçen vatandaşlar da alkışladı.