CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşü 21. gününe girdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşü 21. gününe girdi. Kılıçdaroğlu, 780 hakim ve savcının görev yerinin, 'Siyasi otoritenin beklentisine uygun hakim ve savcılar görev başlasınlar diye' değiştirildiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi basına yaptığı açıklamalar şöyle:
"Adalet Yürüyüşü'nün 21. günündeyiz. Çok güzel bir atmosfer var. Umarım akşama kadar serin hava devam eder.
5 Temmuz 1993'te cumhuriyet tarihimizin en büyük sivil katliamlarından biri oldu. Başbağlar'da 33 vatandaşımız terör örgütü mensuplarınca katledildi. Sabah muhtarı aradım. Her yıl anmaya milletvekillerimiz giderlerdi Ama bu yıl il başkanımız ve bir grup partili arkadaşımız gidecek. Muhtarımız da anlayışla karşıladı. Başbağlar köyüne ve sakinlerine baş sağlığı diliyoruz. Ölenlere rahmet diliyoruz. Umarım bu tür felaketlerle Türkiye bir daha karşı karşıya kalmaz.
Bu yürüyüşü adalet yürüyüşü olarak andık. Adaletin ne kadar önemli olduğunu vatandaşlarımıza anlatmak istedik. HSK seçildi. Göreve geldi. 5-6 günlük görev süreci içinde bir kararname ile 780 hakim ve savcının görev yerini değiştirdiler. Hangi gerekçeyle? Siyasi otoritenin beklentisine uygun hakim ve savcılar görev başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'de demokrasi olmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz insan hakları ihlalleri olur. Bütün bunları herkesin bilmesi lazım. Özellikle de hükümetin bilmesi lazım.
-Hakan Balamir sinema dünyamızın önemli sanatçılarından birisiydi. Hayatını kaybetti. Yakınlarına, sanat dünyasına baş sağlığı diliyoruz."
CHP lideri, 5 kilo verdiği söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek 'Sadece kemerde bir ilik daha kazandık' dedi.
Vişne Haber Ajansı