loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Afganlara, Türkiye'de 'mülteci merkezleri' kuracaklarını ilan eden İngiltere üzerinden Erdoğan'a yüklendi

Kılıçdaroğlu, Afganlara, Türkiye'de 'mülteci merkezleri' kuracaklarını ilan eden İngiltere üzerinden Erdoğan'a yüklendi
Tarih: 23.08.2021 - 00:38
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afganlara, Türkiye'de "mülteci merkezleri" kuracaklarını ilan eden İngiltere üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi; 'anlaşma yaptın diye mi bu kadar cüretkârlar? Hangisi doğru? Bir kere dürüst ol Erdoğan!' dedi....

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada; 

"Gelişmelere dair sizi bilgilendirmeye devam ediyorum. İngiltere Savunma Bakanı Wallace, kendilerine hizmet etmiş Afganlara, Türkiye'de "mülteci merkezleri" kuracaklarını ilan etti ve Afganları ülkemize davet etti. Kendilerine mülteci seçecekler, kalanlar ülkemizde bırakılacak.

Şimdi Erdoğan’a sorum şu: “Ben anlaşma yapmadım” dediğin ülkeler, artık Türkiye Cumhuriyeti'nin fikrini alma ihtiyacı dahi duymadan bunları söyleyebilecek hale mi geldi? Yoksa anlaşma yaptın diye mi bu kadar cüretkârlar? Hangisi doğru? Bir kere dürüst ol Erdoğan!

ngiltere'ye de buradan sesleniyorum: Size hizmet eden Afganları ölüme terk etmiş olmanız insanlık dışıdır. Ancak şu konuda emin olun ki, sizin sorumsuzluğunuzun ceremesini halkımız mahallesinde çekmeyecek. Kimseyi bizim topraklarımıza bu usulle getiremezsiniz!" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrası Dışişleri bakanlığından yazılı açıklama geldi. Kılıçdaroğlu o açıklamayı da yayınladı ve;

"Millet İttifakı karşı çıkmasa ülke çıkarlarını korumak aklınızdan dahi geçmiyor. Biz sesimizi çıkarıyoruz, yarım saat sonra siz uyanıyorsunuz. Antetli A4 Bakanlığı'na dönüştünüz. Yüzlerce yıllık hariciye geleneğimize yazık." dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları