loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: AK Parti 2002'de meclise geldiğinde 'yolsuzlukları araştırma komisyonu' kurdu, aynısını yapacağız

Kılıçdaroğlu: AK Parti 2002'de meclise geldiğinde 'yolsuzlukları araştırma komisyonu' kurdu, aynısını yapacağız
Tarih: 05.10.2021 - 13:29
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Parlamentonun milli kurtuluş savaşında gösterdiği çabayı göstermesini, milletvekillerinin gerçek anlamda milletin vekili olmasını isteriz. Bazı vekiller iradesini saray ya da birilerine teslim etmişse o kişi milletvekili olamaz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz derken ana felsefemiz bu. TBMM'de ihale takipçisi milletvekili, adamına göre karar veren milletvekili olmamalı. İnşallah iktidar olacağız ilk çıkaracağımız kanun siyasi ahlak kanunudur.

İnancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Halkın her kesimini kucaklayacağız.

Hiçbir kazanım ellerinizden alınmadığı gibi CHP iktidarından yeni kazanımlara sahip olacaksınız. İktidar oalcağız en özgür şekilde bizi eleştireceksiniz. Polis sabahın köründe kapınızı çalmayacak. Biz her eleştiriden pay çıkaracağız. Eleştiri geldiğinde siyasetçi adımlarını daha dikkatli atar. 

Aradığınız adaleti getireceğiz. Adaletin olduğu ülkede herkes rahat konuşabilir. Eğer 19 bir kişi iktidar olup da hala yurt sorununu çözememişse bir sorun var demektir. Bunların düşünceleri çok farklı, halkın srounları özmek gibi bir düşünceleri yok. Amaç, cebimizi nasıl doldururuz. Ankara'nın içini boşaltıyorlar. Sözde Finans Merkezi yapıyorlar. O binayı öğrenci yurdu yapacağım. Merkez Bankası burada kalacak. 

Yoksulluğu tarihe gömeceğiz.Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

AK Parti ve MHP'ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Kirli bir siyaset, rüşvet alan siyasetçiler var. BNunu içişleri bakanı söylüyor. Rüşvet alan siyasetçiye kimse dokunmaıyor. Bunun adı siyaset midir? Kardeşim sen temiz siyaset mi istiyorsun, o zaman bu kirliliğe yol açan, soruşturma açamayan bir savcı istemiyorsan adaletten, CHP'den yana olacaksın.

Devleti yönetenler topluma örnek olmaz zorunda.

Vergi cennetlerine yine paralar gönderilmiş. Vergi ödememek için. Devleti yöneteceksiniz aileniz Man Adası'nda şirketler kuracak vergi ödemeyeceksiniz. Fakir fukara vergi ödüyor. Bu adaletse oy vermeye devam edin açlık sefalet devam edecek. Adalet değil diyorsanız oturup düşünmek zorundasınız.

2006'da bir kanun çıkardılar. Vergi cennetlerinden para gelirse yüzde 30 vergilenecek. Vergi cennetlerinin bir kararanmeyle açıklanması lazım. Bu kararname bir türlü çıkmıyor, neden? AK Parti ve MHP'ye oy verene kardeşlerime sesleniyorum, neden çıkmıyor?

Uyuşturucu baronları, rüşvet alanlar yüzünden çıkmıyor. Rüşvetin meşrulaştığı, fuhuşun, insan kaçakçılığının Meşrulaştırıldığı bir Türkiye'yi siz kabul ediyor musunuz?

Kara kış geliyor. Kara kış ekonomisi yaşayacağız. İnsanlar faturalarını ödeyemiyorlar. 

Kara kışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini. Yağmur gibi zamlar gelecek? Bu zamlara karşı kim duracak? Onurumuzla duracağız, mücadelesini vereceğiz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın sitesine koyduğu bilgiler... Ocak 2021'de 1 milyon 137 bin 136 vatandaş elektrik faturasını ödeyememiş. Şubatta 1 milyon 202 bin 287 vatandaş elektrik faturasını ödeyememiş. Mart ayında 4 milyon 753 bin 87 vatandaş elektrik faturasını ödeyememiş. Nisan 2021'de 5 miloyn 166 bin 439 vatandaş elekttrik faturasını ödeyememiş.

Bir insan keyfe keder faturayı ödemiyorum, der mi? Türkiye bu halde. 

Milletin gözünü boyamak için Erdoğan tarım Kredi Kooperatifleri'nin marketine gidiyor fiyatlar uygun, diyor. Sana göre uygun. Sen elektrik, doğalgaz, uçak parası ödemezsin. Bedava yaşıyorsun. Ayda 2 bin 825 aylık alan asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Sen geçin bakalım, nasıl oluyor?

2 bin 825 TL asgari ücret veriyorsunuz, ayrıca vergi ödüyor bu kişi. Açlık sınırı 3 bin 49 lira. Erdoğan marekete gidiyor bin küsur TL ödüyor fiyatlar uygunmuş, diyor. milleti mi kandırıyorsun?Fiyatların ne olduğunu bilmiyor musunz?

Ev kiraları sadece İstanbul'da 1 yılda yüzde 63, Ankara'da yüzde 35 arttı.

AK Partili ve MHP'li kardeşlerim 83 milyonun Londra'daki bir avuç tefeciye teslim edilemsine evet, diyor musun? Sen develte vergi ödüyorsun bunlar da çetelere ödüyorlar. 

En yüksek faizle borçlanıyorlar. 2021'in ilk 6 ayında 231 milyar lira borcumuz arttı. Dolar arttı borcumuz arttı. Bunu çeteler mi, milyon dolarları tutanlar mı, Man Adası'nda şirket kuranlar mı ödeyecek?

Tüm yurttaşların demokratik yollardan hesap sorması lazım. 

AK Parti 2002'de meclise geldiğinde yolsuzlukları araştırma komisyonu kurdu. Aynısını yapacağız. Yolsuzlukları araştırma komisyonu kuracağız. Tüm uzmanları çağıracağız. 

Devletin bütün kademelerinden bütün hırsızları temizleyeceğim.

Anladılar ki gidiyorlar. En tepeden en aşağıya kadar, 'madem gidiyoruz ne kadar götürürsek kardır' diyorlar. Yoksa baronlara savaş açarlar, dokunamıyorlar diye. Hapisteki adamı bile serbest bırakıyorlar. Uyuşturucu baronu bir siyasetçiyi teslim alıyorsa memlekete ne faydası var? Bu mücadeleyi dostlarımızla birlikte verceğiz. Yeni, ahlaklı bir sayfa açacağız.

Saraydan talimat alıp karar veren, dava açan savcılara sesleniyorum: Siz de kendi geleceğinizi düşünün. Adaleti yerine getirmek saraydan talimatla olmaz. Biz bunları dzüeltemezsek niye siyaset yapıyoruz?

Toplumun her kesiminde ciddi sorunlar var. Kimse dokunsan dünyanın sorunu çıkıyor. 

50 bin civarında kantinci var. 300 bin çalışan var. İlk cümleleri 'bu dönemde sahipsiz ve yalnız kaldık'. Onlara çözeceğimiz makama siz getireceksiniz, dedim. 

MEB'e çağrı yapalım. 2 yıl kira almayın kantincilerden. Zaten perişanlar. 

Siyasette sözünüzü tutmak zorundasıını. Seçim meydanlarında konuşursun sonra unutursun.

Emekli polis arkadaşlarımızla bir araya geldik. Engellemek istediler. Çoğu geldik. İstanbul'da da yapın, dediler. 150 yılı aşkın bir kurum Emniyet teşkilatı. Sıcak siyaseti soktular, liyakati yerle bir ettiler. 

Emniyet müdürüyle konuşuyorum, 'Bekçinin masasını değiştirdim, 7-8 telefon geliyor. Ben nasıl yöneteceğim' diyor. 

Hükümeti yöneten, talimat veren yer altı dünyasıdır. Dilovası'nda uyuşturucu yakalandı, Mersin Limanı'nda yakalandı. Soruşturulan, yakalanan kim? Zindaşti'yi serbest bırakan kim? 

2 askerimizi yakılarak öldürüldü. Talimatı veren Türkiye'de bir bakıyorsunuz serbest bırakılmış Bir gazeteci yazıyor yeniden tutuklanıyor? Kim bu adamı serbest bıraktı, kaç lira aldı da serbest bıraktı. Erdoğan bunların karşısında neden susuyor?

Sezgin Baran Korkmaz'ı kim tutukladı, kim serbest bıraktı? Serbest bırakanlardan birini getirdin bakan yardımcısı yaptın. Bunları unutmam.

Polis kardeşlerimize sesleniyorum, hakkınızı, hukukunuzu dostlarımızla birlikte sağlayacağız. Emniyet Müdürü öyle herkesin iki dudağı arasında değişmeyecek. Merkez Bankası Başkanlığı'na, BDDK Başkanı'na hangi teminatlar veriliyorsa, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de aynı teminatlar verilecek.Emniyeti sıcak siyasetin dışında tutacağız. 

İçişleri Bakanı 19 Haziran 2021'de şu konuşmayı yapıyor. 'Hangi meslek grubu bir çalışıyorsa, güvenlik ile ilgili meslek grupları onun 24 katı çalışmak zorundadır. Polislik bir maaş mesleği değildir. Kim öyle düşünüyorsa bir dakika durmasın' diyor. Sayın Bakan senin orada bir dakika durman bile ayıptır. Sen rüşvet alanları korumuyor musun? 10 bin dolar rüşvet alıyor diye çıktın devletin televizyonlarında konuştun. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaktın, neden bulunmadın? Bir İçişleri Bakanı rüşveti, rüşvetçiyi koruyorsa temiz adam değildir. 

Çalışırken aile yardımları alınıyor, emekli olunca kesiliyor. 3600 göstergeyi ben mitinglerde bizi koruyan polis arkadaşların talepleri üzerine dile getirmiştim. Sürekli söyledik, Erdoğan da getireceğiz, dedi. Senin sözüne polisler bu millet nasıl güvenecek. Oturduğun koltuk sözünü tutma koltuğudur. Gereğini yapmıyorsan polislerin tümünden özür dileyeceksin. 

Beşiktaş saldırısında 39 emniyet görevlisi hayatını kaybetti. Vatandaştan para istediler. Paranın üstüne çöktüler. İktidar olacağız ilk hafta o parayı şehit ailelerine vereceğim. 

Sayıştay raporunda bir tespit var. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2020 Denetim Raporu'nda 177 kişiye şehit çocuğu diye burs veriyor ama hiçbiri şehit çocuğu değil. Devletin nasıl yönetildiğini görüyor musunuz? AK Parti'ye oy veren kardeşim, MHP'ye oy veren kardeşim, sevgili ülkücü kardeşim, şehit çocuğuna burs veriyoruz diye, şehitlikle ilgisi olmayanlara burs veriyorlar. Buna evet diyor musun? Toplumun her kesimini doğrudan dinliyoruz. 

Tarım çalıştayı yaptık. Belediyelerimiz ve desteklediği kooperatiflerle güzel şeyler yaptık. 

Her ürünün bir taban fiyatı olacak. Bu hiçbir çiftçi zarar etmeyecek demektir. Kim neyi ekecek, 1 yıl sonra taban fiyat ne olacak bilecek.

2 Trakya büyüklüğünde tarlanın ekilmediği durum olmayacak.

Sel felaketi, yangın, don oldu. Devreye TARSİM girecek.

Çiftçinin yüzde 1 hakkı ödenmiyor. Bu bütçeye konacak. 

Halkın iktidarında hiçbir çiftçinin traktörü, hayvanı haczedilemeyecek. Kanun çıkaracağız. 

Çiftçinin kullandığı mazottan vergi almayacağız. 

Besicilik yapan her yere, toprağı eken biçen her yere veteriner, ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni göndereceğiz.

Kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz. Belediye başkanlarımız son derece başarılı çalışmalar yapıyorlar. Kırsala iyi kaynak aktarılıyor. 

Çiftçilerin çektikleri kredilerin faizlerini sıfırlayacağız.

Sorunları akılla çözüyoruz. Sopayla, baskıyla, otoriter rejimle değil."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları