loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: AKP işine geldiği zaman masum, işine geldiği zaman şeytan oluyor.

Kılıçdaroğlu: AKP işine geldiği zaman masum, işine geldiği zaman şeytan oluyor.
Tarih: 19.02.2015 - 16:00
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, Mersin'den gelen bir grup kanaat önderi ve toplumsal grupların önde gelen temsilcileri ile Ankara’da kahvaltıda buluştuktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı...

Kılıçdaroğlu, Mersin'den gelen bir grup kanaat önderi ve toplumsal grupların önde gelen temsilcileri ile Ankara’da kahvaltıda buluştuktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'den gelen bir grup kanaat önderi ve toplumsal grupların önde gelen temsilcileri ile Ankara’da kahvaltıda buluştu. Mersin CHP Milletvekillerinin de katıldığı kahvaltıda Özgecan Aslan’da ana günden maddelerinden biriydi.

 CHP Lideri Kılıçdaroğlu kahvaltıdan sonra gazetecilere "Mersin’den kanaat önderlerimiz gelmişlerdi. Hem Mersin’in sorunlarını, onların CHP’ye yönelik önerilerini dinledik, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Son derece mutluyum." dedikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı:

"AKP’nin Grup Başkanvekilinin milletvekilleri kendi kendilerini darp ettiler açıklaması deli saçması bir açıklama. Böyle saçmalık olabilir mi? Bir kanun görüşülüyor AKP milletvekilleri diğer milletvekillerine saldırıyorlar. İnsanlık dışı bir uygulama, ahlakdışı bir uygulama. Düşünceye tahammül edemiyorlar. Düşüncenin açıklanmasına tahammül edemiyorlar. Anlamakta zorluk çekiyoruz. Gerçi anlamakta zorluk çekiyoruz derken AKP’yi çok iyi biliyoruz ve anlıyoruz. İşine geldiği zaman masum, işine geldiği zaman şeytan oluyor. Orada açıkça CHP milletvekillerine yönelik saldırı demokrasinin kaldıracağı bir saldırı değildir. Demokrasiyi bunlar henüz öğrenemediler. Düşünce özgürlüğü nedir bunu öğrenemediler. Bu AKP’nin gelecekte nasıl bir Türkiye düşlediğini açıkça hepimizin önüne koyuyor. Baskıyla, saldırıyla kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışıyorlar. Baskıyla, saldırıyla parlamentodan yasa çıkarmaya, yasa geçirmeye çalışıyorlar. Böyle bir parlamentomu olabilir? Parlamento dediğiniz bir tasarı gelir, teklif gelir oturulur uygarca tartışılır ve ondan sonra gereği yapılır. Kendi çoğunlukları var zaten. İş tüzüğün verdiği hakları bile kullanmayın diyorlar bize milletvekillerine. Milletvekillerini eğer siz böyle baskılarsanız toplumu gerersiniz. Biz gerginlikten uzak duralım diyoruz, onlar kalkıyorlar ellerinde çekişle milletvekillerini dövüyorlar." diyen Kılıçdaroğlu, Fuat Avni ile ilgili iddialar sorulduğunda da; 

"Doğrusunu isterseniz okuyunca bende şaşkınlığa düşüyorum. Bu kadar büyük deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor. Onların MİT üzerinden açıkça söyleyeyim, Milli İstihbarat Teşkilatı üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini de biliyoruz. Efendim Türk Dil Kurumu üzerinden bize para aktarılıyormuş. Peki bu hükümet nerede? Nerede bu hükümet? Niye bulmuyor bu paralarımızı? Bize versin bari. Nerede bizim bu paralarımız? İsviçre bankalarında paralarımız varmış. Varsa bize haber versinler hesap numarasını versinler gidip biran önce alalım. Gerçekten paraya ihtiyacımız var. Seçimlerde geliyor zaten. Hayatımda duyduğum en saçma şeyler. Havuz medyasının bir diğer özelliği biliyorsunuz haram medyası. Şimdi yalan medyası oldu.

Bu kadar iğrenç iftiralarla ben ilk kez karşılaşmıyorum. Biliyorsunuz ben Ankara’da bulunduğum bir sırada Almanya’da saunaya gidip eğlendiğim haberleri de çıktı. Bereket versin o tarihte ben Ankara’dan İstanbul’a Türk Hava Yollarıyla gidiyordum ve elimde uçak bileti vardı. Bu kadar ahlaksız insanlar. Rahmetli annem derdi ki, Allah bizi kuru iftiradan saklasın diye. Aynen öyle. Allah bizi kuru iftiradan saklasın." dedi.

"Seçim hileleriyle ilgili sizin bir milletvekilinizin de bir açıklaması vardı. Bu yönde 7 Haziran’daki seçimlere ilişkin bir hile yapılacağına ilişkin sizde de duyumlar var mı? Özel bir hazırlığınız var mı bu noktada?" sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: 

"Bütün hazırlıklarımız var. Bütün toplumu, gençleri, demokratları, kadınları, erkekleri, yaşlıları sandıklara sahip çıkmaya davet edeceğiz ve ediyoruz da. AKP iktidardan gitmemek için her türlü yola başvuracaktır. Çünkü iktidardan gitmenin maliyetinin ne olduğunu onlar çok iyi biliyorlar. Her şeyi göze alırlar bunlar. Yalanı, iftirayı, cinayetleri her şeyi göze alırlar bunlar. İktidardan gitmemek için her şeyi yaparlar. Zaten bu kadar iftiraların yoğunlaşmasının temel nedeni de CHP’nin yükselişi. Onların paniğe kapılmasının temel nedeni de bu. CHP’nin yükselişi. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, neyi söylerlerse söylesinler, önümüze hangi engelleri koyarlarsa koysunlar Cumhuriyet Halk Partisi Haziran ayında iktidar olacaktır. Bunu AKP’liler unutmasınlar. ”

Vişne Haber Ajansı




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları