loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Allah'ın izniyle kurtaracağım Türkiye'yi

Kılıçdaroğlu: Allah'ın izniyle kurtaracağım Türkiye'yi
Tarih: 09.12.2021 - 13:59
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa’da Muhtarlar, STK ve Meslek Odaları Temsilcileri Buluşması'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsa. Yerel yönetimler geldiğinde, bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Aynı zamanda elektrikten de kazanacak. 2,5 milyonluk araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız.

Kanal İstanbul mu yoksa güneş enerjisiyle tarımı Orta Doğu’nun merkezi haline getirmek mi çok önemli? Milyonlarca kişinin iş bulduğu ortam mı güzeldir yoksa bütün parayı bir kanala harcamak mı daha güzeldir?Güneş tarlaları ne demek biliyor musunuz?

Bizim dış güçler diye şikâyet etmeye hakkımız yoktur, kardeşim sen önce kendine bak. Sen üretirsen güçlü olursun, kimsenin önünde diz çökmezsin. Ekonomin güçlüyse korkmayacaksın.  Bizim ekonomimiz neden güçsüz? Her alanda yetişmiş insanımız var. Her şeyin en iyisini bulmak mümkün. Eksiğimiz iyi politikacı. Siyaset köşeyi dönme aracı değildir.

İnsanların ihtiyaçları sınırsızdır, kaynaklar sınırlıdır. Benim kaynağım bu kadar, bu kaynağı öncelikle olarak nereye harcayacağım bunun planlamasını yaparsınız.  Pandemi döneminde esnaf ve çiftçi çok büyük sıkıntı çekti. Bir çiftçi borcunu ödemedi diye hapse atılır mı?  Çiftçinin traktörüne haciz uyguluyorsunuz, bu adam nasıl tarlayı sürecek. Sosyal devleti yeniden ayağa kaldıracağız. Kimin faizini indirdiniz? Çiftçi, esnaf yararlanmadı.Faiz konusunda ciddi bir mücadele yapacaksın, Londra’daki tefecilerden borç para almayacaksın.

Biz kendi enflasyonumuza birde Avrupa Birliği'nin ve ABD'nin enflasyonunu sırtımıza aldık. Buna itiraz edelim diyelim Londra mahkemeleri yetkili. Allah'ın izniyle bunların tamamını tereyağından kıl çeker gibi çekeceğim ve kurtaracağım Türkiye'yi. 84 milyonu Londra'daki bir avuç tefeciye mahkum etmek bize yakışmaz.

Çiftçiye mazot vereceksin güzel. Yata, gemiye kaçtan veriyorsan çiftçiye de o fiyattan vereceksin. Esnaflar kendilerini sahipsiz hissediyor çünkü derdini anlatacak bir makam bulamıyor. Yapılması gereken Esnaf Bakanlığı'nın kurulmasıdır. Benim çözümlerim aklınıza yatıyorsa sandığa gidince elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanacaksınız.

11 ayda dolar 5 lira 20 kuruş arttı. Bunun getirdiği yük 2 trilyon lira. 2022'de şu anda Mecliste görülen bütçede devlet ne kadar vergi toplayacak? 1 trilyon 258 milyar lira. 11 ayda doların yükselmesinin bu memlekete getirdiği fatura 2 trilyon lira. Nasıl ödeyeceğiz? Önümüze daha ciddi yükler gelecek.

Kararsız kardeşlerime seslenmek isterim. Şu genelde söylenir, 'CHP gelirse sakın oy vermeyin bütün sosyal yardımları keserler' derler. Hiç öyle bir şey aklımızdan geçmez. Bizim bütün belediyelerimiz bu yardımları iki katına çıkarttılar. Beş maske dağıtamadılar, ihtiyaç duyan her eve maskesi, yiyeceği yardımı götürüldü. 'CHP gelirse yardım alan engellilerin yardımı kesilecek' diyorlar. Neden kesilsin, akıl var mantık var... Engelliye yardım edeceğiz ve onlara iş imkanı sağlayacağız. 'Çocuk parası kesilecek' diyorlar. Hiçbiri kesilmeyecek tam tersi Aile Destekleri Sigortası getireceğiz. Bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir düzeni kuracağız.

Meslek Odaları, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması #Şanlıurfa https://t.co/ft7MdiUm4Y

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) December 9, 2021

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları