loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Az kaldı her şey değişecek, Türkiye'ye huzuru, barışı getireceğiz

Kılıçdaroğlu: Az kaldı her şey değişecek, Türkiye'ye huzuru, barışı getireceğiz
Tarih: 11.11.2021 - 11:33
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da 'Halk otobüsçüleri buluşması'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"27,5 yıl devlette çalıştım. Pek çok başbakan ve bakanla görev yaptım. Bir sorunu çözmek istiyorsanız sorunu yaşayanı dinlemek zorundasınız. Masa başında oturup sorun çözemezsiniz. Önce dinleyip sonra çözüm üreteceksiniz. Yetmez, çözümü tekrar sorunu yaşayanla bir araya gelip konuşacaksınız. İşin çözümü budur. Sırça köşkte oturanlar 'sorunu çözeceğim derse bilin ki o  sorun çözülmez.  

Sorun var, binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Yıllardır çözülmemiş. Çözüm yolu belli. O zaman neden çözülmüyor? Devlet yönetiminde sorunun çözümü için top birinden diğerine atılmaz. Çözüm için kararlı, tutuarlı olacaksınız. Finansmanı göstereceksiniz, tarafları ikna edeceksiniz. O zaman çözülür. Türkiye'nin bütün sorunları akılla, istişareyle, bilgi, birikim, deneyimle çözülür. 

Ücretsiz taşıma... Bunun parasını kim verecek? Sosyal devlet dediğiniz gelir dağılımının dengeli olmasını sağyalan devlet demektir. Emeklileri, engelliler ücretsiz taşıyın, tamam. Ama devlet ücretsiz taşıyacaksın diyorsa bunu karşılayacak. 

22 bin özel halk otobüsü var. 28 bin 650 otobüs esnafı var. Sizinle isim kardeşliğimiz de var. Siz de halk için çalışıyorsunuz. Sizin bugüne kadar sahibiniz çıkmadı. Nedeni ne? 'Ne yaparsak yapalım, bize oy verecekler, biraz katlansınlar' diyorlar.

Esnaf Bakanlığı olması lazım. Esnaf orta direktir. 

Biniş basına ücret istiyorsunuz. Bunun olması lazım. Bugünkü ortamda tespit etmek mümkün. O zaman niye  otobüs başına? Bütün dijital altyapı var. Kimin ne kadar bindiği belli. 

Daha önce Mersin'de bir toplantı yaptık. Tır şoförleri, kamyon şoförleri ile. Parası olan tır, kamyon alıp taşımacılık yapabilir. Oysa planlı bir devlette kaç otobüse,kamyona, tıra ihtiyacımız var belirlenmesi lazım.  Plaka enflasyonu olmaması lazım.

İşçi emekli olduğunda kıdem tazminatı alır. Siz emekli olduğunuzda ne alıyorsunuz? Plaka sizin kıdem tazminatınızdır. Oraya sınırlama getireceğiz. Gelecek güvenceniz yok. Hakedişler zamanına ödenmiyor. Ödenmesi lazım. Siz de kabul edersiniz belediye başkanlarının da sıkıntıları var. Bir çocuk yatağa aç girmeyecek, dedim. En fakir mahallelere gideceksiniz, dedim. 

Halkın bütün sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Otopark belediyelerin sorumluluğunda. Vatandaş şikayet ediyor nite otopark yapmadın diye. Taşıt alım vergisini, Motorlu taşıtlar vergisini merkezi hükümet alıyor. Sözüm söz bu iki vergiyi belediyelere devredeceğiz. 

Dün akşam başkanlarla konuştum. Biz bir kanun teklifi hazırlayacağız. Başkanlarımıza göndereceğiz, eksik olabilir içinde. Sizlere bu kanun teklifine bakın, TBMM'ye vereceğiz, diyeceğiz. 

Alacağınız ilk aracın KDV'si olmayacak. 

Bizim 11 büyükşehir belediye başkanımız her ay toplanıp belirli konularda ortak politika geliştirirler. Bir uygulama birliği sağlayacağız. 

Kamu Öezl İşbirliği gibi bu. Hastanaeler, yollara, köprülere dolar bazında dolar garantisi veriyorlar. Garanti verilmesi lazım size. Dolar bazında da istemiyorsunuz siz. Kamunun size destek vermesi lazım. Elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. 

Uygulama birliği yok. Görev aynı görev, aynı işi yapıyorsunuz. Kanuna ihtiyacınız var.

Az kaldı, her şey değişecek. Türkiye'ye huzuru, barışı, kardeşliği getireceğiz. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden asla siyaset yapmıyoruz. Sosyal kimlik üzerinden siyaset yapıyoruz. Bu hale getirdiler, bu halden çıkaracağız. 

Türkiye'nin bütün sorunlarını birlikte çözeceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları