loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Beka sorunu ülkede üretim olmazsa doğar

Kılıçdaroğlu: Beka sorunu ülkede üretim olmazsa doğar
Tarih: 11.03.2019 - 14:37
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytinburnu’da Şoförler Odası, Spor Kulübü, STK temsilcileri ve yöre dernekleri ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Zeytinburnu'nda 0-4 yaşında 22 bin çocuk var. 22 bin çocuğun gideceği kreş yok. Kaç yıldır bu belediye var, niye bir kreş yapmaz? Bu kentte yaşayan annelerin gelip güvenle bırakacakları bir kreş niye olmaz? Bir belediyenin görevi sosyal hizmet yapmak, garibanın yanında olmaktır. Başkanlara şunu söylüyorum, sizden iki şey bekliyorum. Birincisi, seçildiğiniz andan itibaren bütün belde halkını kucaklayacaksınız, herkese eşit hizmet götüreceksiniz. Bir mahalle yoksulsa oraya daha fazla hizmet götürülmeli. İkincisi, belediye başkanın harcadığı her kuruşun hesabını millete vermeli. Bir kişi hesap vermekten kaçınıyorsa bilin ki malı götürüyordur. Bütçe görüşmelerinde asgari ücret net 2200 TL olmalı, dedim. O zaman krizin başındaydık. Asgari ücreti 2020 TL açıkladılar. Sayın Emecan inşallah Zeytinburnu belediye başkanlığı koltuğuna oturacaksın ve asgari ücret net 2200 TL olacak. Belediye başkanı olduktan sonra 'şu işçiler bana oy vermedi, işlerine son vereyim' demek yok. Kimsenin işiyle, aşıyla uğraşmayacağız. Bu insanı ayrıştırmama, ötekileştirmeme kültürüdür. Gençlerin uyuşturucu bağımlılığı sorunu var. Gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması için özel mekanlar yapılıyor. Gençleri sporla, edebiyatla, sanatla bulışturacağız.
Ekrem İmamoğlu'nun muhtarlarla ilgili olağanüstü projeleri var. Muhtarların bütçesi yok. Bir dönem alıklarınız da yoktu, kıyameti kopardık, bağladılar. Muhtarlığın bütçesi olmalı. Zeytinburnulu kardeşlerim emlak vergisi veriyor. Emlak vergisinin yüzde 1'i muhtarlıklara tahsis edilse ne olur? Muhtarların toplumda güçlü konuma getirilmesi gerekir. Yerel yönetim güçlendikçe demokrasi güçleniyor. 
-Kentsel dönüşüm şöyle yapılıyor: Bir yerde arazi değerleniyor. Prada oturan vatandaşlar sürülüyor. Milyon dolarlık rant bir avuç insana veriliyor. Rant gecekonduda oturanlarındır. İstanbul'da Üsküdar var. Deniz manzaralı. Onları camilerini yıktılar, elektriklerini kestiler, o bölgeden sürmek istiyorlar. Gecekonduları boğaz görüyor. Villalar yapacaklar, onları sürecekler. Ekrem İmamoğlu büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda İstanbul'un rantını oturanlara vereceksiniz. 
İzmir'de yaptık. Hiçkimseyi bulunduğu yerin dışına göndermedik. Belediye başkanı bütün tapuları üstüne aldı, garantör oldu.
-Türkiye cennet gibi bir ülke. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkes üretsin, herkesin işi olsun istiyoruz. Beka sorunundan söz ediyorlar. Beka sorunu ülke üretmezse doğar. Üretirseniz bölgenin en güçlü ülkesi olursunuz. Bir dönem Çin düşük iş gücüyle Almanya'nın rakibi oldu. Almanya endüstride 4.0 devrini başlattı. Biz de tarımı öldürdük. Son 8 yılda yurt dışındaki hayvan üreticilerine 7,5 milyar dolar ödedik. Bizim üreticilere verseydik Orta Doğu'yu beslerdik. Sadece 2018'de Yunanistan'dan ithal ettiğimiz pamuğun fiyatı 115 milyon dolar. 28 milyon dolarlık buğday ithal ettik. 13 milyon dolarlık da tütün ithal ettik. 
Osmanlı'nın parasını basacak bankası yoktu. Merkez Bankası 1930'da kuruldu. 1 metre demiryolu yoktu, bütün demiryolları millileştirildi. Tariş, Fiskobirlik vardı, batılılar tarımız bize bırakın dedi. Bütün Avrupa 80 milyonluk Türkiye'yi kim besleyecek yarışında.
AK Partili kardeşlerime seleniyorum, 17 yıldır oy verdiniz. İstedikleri kanunu çıkardılar, istedikleri kişileri tayin ettiler.İstedikleri özelleştirmeleri yaptılar, fabrikaları sattılar. Ne oldu da 17 yılın sonunda soğan kuyruklarına soktular? 
Milliyetçi olmak vatansever olmaktır. Bayrağa, vatana sahip çıkmak demektir. Milliyetçi olmak demokrasiye saygı duymak demektir. Milliyetçi olmak demek askeri fabrikaları yabancı ordulara satmamak demektir. Vatanı, bayrağı sevmek sözle olmaz. Ecevit'e her türlü ambargoyu koydular, Ecevit 'milliyetçiliği duvarlara değil Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na, afyon tarlalarına yazdık' dedi. Bizim milliyetçilik anlayışımız budur. Kimseyi ötekileştirmeyiz. Birileri kalkar silah fabrikasını yabancılara satar, birileri de sessiz kalırsa onu milliyetçi kabul etmeyiz. 
Seçime gidiyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun oyunuzu öyle kullanın."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları